Evci cinayetinde mahkeme son soruyu sordu

Ömer Lütfi Evci'yi öldürdüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi Bayram Çakır'ın yargılanmasına devam edildi...

Evci cinayetinde mahkeme son soruyu sordu
Bayburt'ta, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi öldürdüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi Bayram Çakır'ın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Bayram Çakır getirildi. Duruşmada, öldürülen Evci'nin avukatı ve yakınlarınlarının yanı sıra sanık Çakır'ın ailesi de katıldı. Çakır'ın üç avukatından 2'si mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken bir avukatı duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, mahkeme başkanı tarafından Çakır'a "Bu celsede kararı açıklamayı düşünüyoruz, söyleyeceğin bir şey var mı" sorusunu yöneltmesiyle başladı. Çakır, avukatları ile görüşemediğini, bu nedenle davanın esası için avukatlarıyla görüşme yapması için mahkemeden ek süre talep ettiğini beyan etti.

Daha sonra talebi alınan sanık avukatı, "Müvekkilim Bayram Çakır'ın bu suçu işlemediğini biliyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün her gün arayıp 'ne oldu, ne oldu, cinayeti çözdünüz mü' baskısıyla bu suç Bayram'ın üzerine atıldı. Bu dosyada sanığın suç işlediği ortaya çıkmamıştır. Ortada bir şüphe var, şüphe de suçun işlendiğini ortaya koymuyor. Biz tahliye talebimizi yineliyoruz" savunmasını yaptı.

Evci'nin avukatı ise savcılık mütalaasına aynen katıldıklarını ve kararın artık mahkemede olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti ise tutuklu sanık Çakır'ın iki avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması, Çakır'ın avukatlarıyla esas hakkında görüşme yapma talebini göz önüne alarak sanık ve sanık avukatlarına son kez esas hakkında mütalaa yapması ve sanık Çakır'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'nin 14 Kasım 2014 tarihinde kaldığı apart otelde öldürülmesine ilişkin, Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Bayram Çakır'ın "canavarca hisle kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. AA
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.