Ev dekorasyonu için e-ticaret platformu ManoMano, 139 milyon dolar yatırım aldı

2019'da yüzde 50 büyüme gösteren ManoMano, bu yeni yatırımla birlikte son 6 yıl içinde toplamda 344 milyon dolar yatırım almış oldu.
Ev dekorasyonu için e-ticaret platformu ManoMano, 139 milyon dolar yatırım aldı

Ev dekorasyonu bahçecilik ve kendin yap ürünleri için bir e-ticaret sitesi olan ManoMano, Temasek'in liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 139 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna General Atlantic, Eurazeo, Piton Capital, Bpifrance ve Kismet Holdings katılım gösterdi. 

Bir önceki yatırım turunu 2019'un Nisan ayında tamamlayan fransız girişimi ManoMano, o dönemde 125 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yeni yatırımla birlikte girişim, son 6 yıl içinde toplamda 344 milyon dolar yatırım almış oldu. 

2019'da yüzde 50 büyüme gösteren ManoMano, platformunda 666 milyon dolarlık ürün satışı gerçekleştridi. Girişim daha çok Fransa da etkin olsa da, İspanya, İtalya, Almanya ve Birleşik Krallık'ta da faaliyet gösteriyor. Hatta satışların üçte biri Fransa dışındaki operasyonlar üzerinden gerçekleşiyor. 

ManoMano'nun lojistik, hizmet ve satış olmak üzere üç farklı alanda kendini rakiplerinden ayırmaya çalıştığını söyleyelim. girişim, doğrudan üçüncü taraf perakendecilerle çalışıyor ve lojistik operasyonunu Mano Fullfilment hizmetinin bir parçası olarak ele alıyor.Bu noktada ManoMano, pazar yerinin bir niş üzerine odaklandığını düşünürsek, ManoMano bir Fullfilment hizmeti olan rakiplerini kolayca geride bırakabilir. 

ManoMano'nun fark yaratmaya çalıştığı bir başka alan ise deneyim. Girişim, uzmanlardan ve belli bir konuya merak saran deneyimli kişilerden oluşan bir topluluğa sahip. Manodvisors isimli bu topluluk, müşterilere mesajlaşarak satış deneyimine destek oluyor. Bu arada Manodvisor olmak isteyenlerin, girişime başvurarak sertifikalı uzman olarak ek gelir elde edebileceğini söyleyelim. 2019 yılında müşterilerin Manodvisorlarla 1 milyon konuşma gerçekleştirdiğini de belirtmekte fayda var.  

Son olarak ManoMano Pro üzerinden girişimin şirketlere de hizmet vermeye başladığını söyleyelim. Girişim, bu hizmeti yeni sunmaya başlamasına rağmen Fransa'daki satışlarının yüzde 10'u ManoMano Pro üzerinden geliyor. Son kullanıcılardan çok ticari kuruluşlara odaklanan ManoMano Pro, ticari kuruluşların satın alma hacminin ne denli yüksek olduğunu da gösteriyor. 

ManoMano'nun aldığı yatırımla Barselona ve Bordeaux'da çalışmak üzere 200 kişiyi işe alması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.