1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Esnaflarımız her zaman devletinin yanındadır”
“Esnaflarımız her zaman devletinin yanındadır”

“Esnaflarımız her zaman devletinin yanındadır”

Başkan Burulday, Kars Sanayi Sitesinin sorununu Bakan Arslan’a ilettiğini belirterek, “Bakanımız ile birlikte sorunlar en kısa sürede çözülecektir.” dedi.

A+A-

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday gazetecilere açıklama yaparak, Kars esnafının sorunlarının birer birer çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da açıklama yapan Burulday, “Türkiye bir Suriye gibi olamaz. Suriye’de bir sıkıntılar oldu Türkiye kucak açtı, bize kimse kucak açmaz.” diye konuştu.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirterek, “Orada bütün esnafların sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katılımıyla düzenli yapılan toplantılarda ele alınıyor. Karslı esnafların da sorunlarının dile getirildiği bu toplantılarda; Karslıların vergisini, SSK’sını, BAĞKUR’unu ödeyemediği dile getirdik. Hatta BAĞKUR primlerinin de yüksek olduğunu ve indirim yapılarak biraz aşağıya çekilmesi söyledik. Vergi borçlarının affı ile birlikte inşallah BAĞKUR primlerinde de indirim gerçekleşir.” dedi.

Bu kanun Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra bu konu ile ilgili geniş çaplı bilgilendirme yapılacağını da belirten Başkan Burulday, “Borcu olan esnaflarımızın faizler silinecek ve borcunu peşin ödeyenlere yüzde 50 indirim uygulanacak. Ayrıca 36 aya kadar da taksit kolaylığı geldi.” şeklinde konuştu.

Bu uygulamanın esnaflarımız için çok iyi bir uygulama olduğunun da altını çizen Başkan Burulday, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra esnaflarımızın durumu biraz sıkıntılı oldu. Bu olaylar gerçekten Türkiye’yi sarstı. Ama yine de Türkiye büyük bir devlettir. Gerçekten büyük badireler atlattı. İnşallah bundan sonra da bu tarz olumsuz olaylar olmaz. Esnafımız yine ayaktadır, yine devletinin, milletinin, Cumhurbaşkanının yanındadır.” ifadelerini kullandı.

Sanayi sitesinin yollarını da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile görüştüklerini de belirten Başkan Burulday, “Sanayi sitemizin yolları çok kötü. Yollarının yapımı için bir görüşmemiz oldu. Ayrıca, Sanayi sitesinin kooperatife ödeyeceği paralar var. Geri dönüşüme yönelik dükkanlarının ödemeleri var. Bu ödemelerin ana paraları değil de faizlerinin indirilmesi konusunda bir girişimimiz oldu. İnşallah bir dahaki gidişimizde bizim Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, yetkili bakan ile görüşecek. İnşallah Kars için gerçekten güzel şeyler olacak.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi hakkında da açıklama yapan Başkan Burulday, “O geceki direniş ile, bu darbe girişimini püskürtmesi ile, o meydanları dolduran bütün esnaflarıma, İl Emniyet Müdürümüze, Valimize, İl Başkanımıza ve Teşkilatlarına, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün Kars halkına teşekkür ediyorum. Esnaflarımız o meydanlarda ikramlarda bulunması, yağmurların altında orada beklemesi gerçekten gelecekteki çocuklarımızın hayatını kurtardığımızın bir göstergesidir. Türkiye bir Suriye gibi olamaz. Suriye’de bir sıkıntılar oldu Türkiye kucak açtı, bize kimse kucak açmaz. Ülkemize sahip çıkmamız lazım. Gidecek başka bir ülkemiz yok bizim.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.