Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Bir süre önce uygulanmaya başlayan ve kredi çekmek isteyen esnafımızın önünü kesen uygulamadan nihayet vazgeçildi dedi.



Ülkemizde ilk kez 1951 senesinde Türk Ticaret Kanunu hükümlerince kurulan Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifleri (EKK) daha sonra çıkarılmış olan 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamına alınmıştır. Kooperatiflerin kuruluş amacı, kooperatife ortak olan esnaf ve sanatkârlara mesleki faaliyetleri için gerekli krediyi sağlamak veya kredi ve banka teminat mektubu almak üzere kefil olmaktır. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) çatısı altında toplanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda ilçemizde faaliyet gösteren Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ilçe esnafının yararına olacak ve bir süreden beri yanlış bir uygulamayı ortadan kaldırmak adına yaptığı çalışmalar neticesinde başarı sağlamıştır. Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yaptığı olumlu çalışmalar ve girişimler sonucu yanlış uygulamanın kaldırılarak eskisi gibi esnafın ikinci bir kredi çekme imkanını sağlamıştır. 
“YANLIŞ UYGULAMADAN VAZGEÇİLEREK ESNAFIMIZIN ÖNÜ AÇILMIŞTIR”
Konuya ilişkin Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu yaptığı açıklamada; “Bir süre önce uygulanmaya başlayan ve kredi çekmek isteyen esnafımızın önünü kesen uygulamadan nihayet vazgeçildi. Daha önce kredisi olup da tekrar kredi çekmek isteyen esnafımızın var olan kredisini kapatması uygulamasına başlanılmıştı. Yapılan çalışmalar sonunda bu uygulamanın esnafımıza zarar verdiği ve bir an önce bunun düzeltilmesi ve önceki uygulamaya dönülmesi konusunda destek istediğimiz yetkililerimizin yapmış oldukları çalışmalar başarıyla sonuçlanmıştır. Bizlere her konuda olduğu gibi bu konuda da her zaman destek veren ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Baltaya, Bölge Birliği Başkanımız Sayın Murat Gümrükçüye Esnaf ve Sanatkarımız adına teşekkür ediyoruz dedi.”