Büyük Torbalı

Esnaf şikayetçi

Çaybaşı Mahallesinde Menderes caddesindeki ilginç detay fark edenleri hayrete düşüyor. Genişliği 4 metre olan yolun kaldırımı ise 8 metre olarak ayarlanmış. Yolda araçların sıkıştığı gözlemlenirken esna, yolun garipliğinden dert yandı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Esnaf şikayetçi
149 Görüntüleme
16 Haziran 2019 - 0:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA alt  yapı ve çevre düzenlemesiyle ilgili devam bakım onarım sürekli olarak devam ediyor. Vatandaşların  yaşadıkları ve her gün kullandıkları çevresel sorunlarını ortadan kaldıran ekiplerin yaptıkları bazı çalışmalar tepki topluyor. Çaybaşı Mahallesi Menderes caddesindeki yol ve kaldırım oranı da bu garip çalışmaların en bariz örnekleri arasında gösteriliyor.

FIKRA GİBİ OLAY

Çaybaşı Mahallesindeki yolların yenilenmesi sırasında Menderes caddesindeki araçların kullandığı yolun genişliği 4 metre olarak hesaplanarak yapıldı. Yolun bir kilometrelik mesafesinde ise kaldırım payı olarak 8 metre bırakıldı. İnşaatın tamamlanmasıyla beraber fıkralara konu olacak bir manzara ortaya çıktı. Günün her saati işlek olan yolda 4 metre yol kaldırımda 8 metre şeklinde yapıldı. Yıllardır bu şekilde olan kaldırımın geniş tutulmasının nedeni ise elektrik hattının ön de olmasından kaynaklandığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan geniş kaldırım mahalle sakinlerinin kişisel kullanım alanı haline gelmiş durumda.

ESNAF ŞİKAYETÇİ

Yol üzerindeki işletmeleri olan esnaflar orantısızlıktan şikayetçi olarak yolun darlığı nedeniyle her gün kazaların eşiğinden dönüldüğünü belirttiler. Çaybaşı Mahallesi Muhtarı Sami Erkan, “Yol inşaatı sırasında durumu anlayamadık. İnşaat tamamlanınca manzara bu şekilde oldu. Çevredeki esnaf durumdan oldukça şikayetçi. Araç şoförleri de yolda durmaları halinde uzun araç trafiği oluyor. Her gün bu noktada kazaların eşiğinden dönülüyor. Gelen şikayetler ve meydana gelen bu garip görüntü nedeniyle ilgili kurumlara durumu belirttik. Ekiplerde hatanın düzeltilmesi ve yolun genişletilmesini işlem sırasına aldı. Şu an bekliyoruz. Yapılacak düzeltmelerle Çaybaşı Mahallesinin en işlek caddesini herkes rahatlıkla kullanabilecek” diyerek durumu özetledi.

YASİN GÜLCÜ

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web