Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından, Ahilik Haftası kapsamında odaya kayıtlı en eski mükellef ile en yeni mükellefe plaket takdim edildi.

Programda konuşan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Ahiliğin önemli bir kültürel değer olduğunu belirtti.

Ahilik Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Topaktaş, " Ahilik teşkilatını kuran Ahi Evran’dan sonra  Selçukludan Osmanlı’ ya Osmanlı’dan günümüze kadar bu ahilik düzenini devam ettiren ölmüş, vefat etmiş tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.  Günümüzde Ahilik Kültürüyle, ahilik gelenek ve görenekleriyle işlerini devam ettirmeye çalışan tüm esnaf sanatkarlarımızın haftasını kutluyorum.  Ahilik Haftası nedeniyle ülkemizin birçok yerinde  ahilik kutlamaları yapılmakta bizde bu vesileyle esnaf odamızda bugün iki kişiyi misafir ediyoruz. Bir tanesi Afşin’imizin odamıza kayıtlı en eski üyesi, bir tanesi de Afşin’imizde odamıza kayıtlı en yeni üyemiz. Günün anısına onlara plaket takdim ettik. Daha sonrada en eski üyemizden en yeni üyemize birkaç tane nasihat dinledik. Bugün böyle bir etkinlik yaptık. Ben bu vesile ile başta Afşin esnaf sanatkarlarımızın ahilik haftasını kutluyorum. Bizler Afşin Esnaf Sanatkarlar Odası olarak  Afşin halkının emrindeyiz bunu bu vesile ile bir kez daha beyan ediyorum herkese  saygılar sunuyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi