Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, esnaf odalarının başkanları ve yöneticilerinin katıldığı törenle Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde protokol imzalandı.
Aralık ayı belediye meclis toplantısında meclis kararıyla Karizma Avm içerisinde Yalova Belediyesi’ne ait 3. katta bulunan alanlar 25 yıllığına Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğine tahsis edilmişti. Başkan Salman, oda başkanları ve yöneticileriyle Halil İnalcık Kültür Merkezinde bir araya gelerek tahsis edilen alanı resmileştirip protokol imzaladı.
Başkan Salman; “Esnafımız bundan yıllar önce kendileri için yapılan alandan, kentimizin kalkınması ve üniversitenin gelişimi için haklarından feragat etmişlerdi. Yalova Belediyesi olarak geçmişte kendilerine verilen hakkı meclis kararıyla yerine getirdik. Bugün de burada resmiyete kavuşturup protokol imzaladık. Tahsis edilen alanda yapılan değişiklikler ve yapılması planlanan gelişmeler hakkında yöneticilerimizle bilgi alışverişinde bulunduk. Esnafımızın yanında olup çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz. Alınan bu karar kentimize ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin; “Anlamlı günde alınan bu kararla Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Odalarımıza tahsis edilen ve esnafımıza hizmet vereceğimiz alanların tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Törenin sonunda Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, Başkan Salman’a plaket ve çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim