Şap Hastalığı bildirisi yayımlandı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şap Hastalığı konusunda bildiri yayımladı.

  • 561
Şap Hastalığı bildirisi yayımlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şap Hastalığı Basın Bildirisi

Yazılı bildiride; "13.09.2018 tarihinde ilimizde yayımlanan bazı basın ve yayın organlarında çıkan, 'Çorum Kastamonu’dan Hayvan Kabul Etmeyecek' başlıklı haberin içeriğinde; İlimizde şap hastalığı çıktığı ve bu nedenle Çorum İlinde, sözde ilimizde çıkan şap hastalığından dolayı hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verildiği belirtilmiştir.

Söz konusu haberde yer alan, ilimizde şap hastalığı çıktığı haberleri asılsız olup; söz konusu hastalık çıkışı, ilgili basın yayın organları tarafından yeni olmuş bir olay gibi gösterilmek istenmiş ve dolaylı olarak İlimiz hayvancılığına zarar verilmiştir. ilimiz genelinde an itibariyle salgın hastalık tehlikesi bulunmamakla birlikte, güncel hastalık mihrakı da yoktur.

İlimiz genelinde, Bakanlığımızca belirlenmiş esaslar doğrultusunda; hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele, koruyucu ve tedavi edici hayvan sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, hayvan refahını sağlayıcı çalışmalar ve hayvan sağlığı ile ilgili karantina hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında tüm işlemler, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sağlık personeli tarafından mesai mefhumu gözetmeksizin titizlikle gerçekleştirilmektedir.

İlimizde bulunan tüm hayvan pazarları an itibariyle açık olup, hayvanlarımızda şap ve şarbon hastalığı mevcut olmadığı gibi, bu konuda kısıtlayıcı herhangi bir tedbirde bulunmamaktadır.

Ayrıca, ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyası; 17 Eylül 2018 Pazartesi günü tüm ilçelerimizde başlayacak olup, gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

İl Müdürlüğümüz personelinin üstün gayretleriyle; son bir yılda büyükbaş hayvan sayısı 40.000 baş artmış, yem bitkileri ekilişleri özellikle silajlık mısır ekilişi artmış, mer’a ıslah ve amenajman proje uygulama sayı ve alanları artmış ve buzağı ölüm oranları % 0,5 seviyesine kadar gerilemiştir. 
Basınımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."