Eşme ilçesinde köy okulları kolej havasında

Eşme ilçesine bağlı köy okullarında uygulanan yenilikçi anlayış devlet okullarına adeta özel bir kolej havası katmış durumda.
Eşme ilçesinde köy okulları kolej havasında

Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Killi ilçe köylerindeki okulların devlet okulundan çok kolej havasında modern bir eğitim anlayışı sergilediğini açıkladı.

Eşme köylerinde görünümü tamamen yenilenen sınıf ve okulları görenler önce özel bir okul ya da koleje geldiğini düşünüyor.

“FİNLANDİYA EĞİTİM MODELİ UYGULANIYOR”

 Eşme'deki köy okulları devlet okulu olmasına rağmen sanki birer kolej okulu profili çizdiğine dikkat çeken Eşme Milli Eğitim ilçe Müdürü Ramazan Killi, “Her bir okulumuz kendini geliştiren, yenileyen, çağa ayak uyduran bir misyon ve vizyona sahiptirler. Köy okullarımız sayısal ders laboratuvarları, akıl ve zeka oyun atölyeleri, kodlama sınıfları, görsel sanatlar atölyeleri, müzik atölyeleri, tenis oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları ile satranç oyun atölyelerini bünyesinde bulundurmaktadır” dedi.

Bazı köy okullarımızda Finlandiya Eğitim modeli de uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz okullarında ev rahatlığında ders işlemektedir. Eğitim aşamasını keyifli kılmanın yollarından biri de öğrencileri evlerindeymişçesine rahat hissettirmek. Bunun için okula gelince montlarını ve ayakkabılarını çıkarıyorlar ve okulun içerisinde çoraplarla ya da terliklerle geziyorlar. Sınıflarındaki kitap okuma ve ders çalışma köşelerinde de ders içi etkinleri yerine getirmektedirler” ifadesini kullandı.

“TUBİTAK BİLİM FURAI’NDA FARKI HİSSTTİRDİLER”

Kendine bağlı köy okullarımız fiziki yapısının yanında akademik olarak da farkını hissettirdiğini kaydeden Killi, “ Müdürlüğümüze bağlı köy okullarının hepsinde ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ projesini başarıyla sergilenmiştir. Öğrencilerimiz kendi yaratıcı fikirlerini projeleştirerek bilim fuarları hazırlamışlardır.

Köy okullarımız aynı zamanda Uşak Valiliğimizin himayelerinde gerçekleştirilen UBAB ve Eğitimde İyi Örnekler projelerinde de özgün projeleri ile dereceye girerek final programlarında adından söz ettirmiştir.

Köy okullarımızın bu derece dikkat çekip adından başarıları ile söz ettirmesinde en büyük katkısı olan hayırsever vatandaşlarımıza, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım’’ dedi.