"Eskişehir'in tüm dereleri ıslah edilecek"

“Eskişehir’in tüm dereleri ıslah edilecek”
DSİ, Eskişehir’e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya,  içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Ülkemizin su kaynaklarını...

DSİ, Eskişehir’e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya,  içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.


DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “ülkemizin su kaynaklarını verimli kullanarak içmesuyu, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek, enerjiye dönüştürmek için son 16 yılda Eskişehir’e yapılan yatırımları artırdık. Son 16 yılda Eskişehir’e 9 baraj inşa ettik.”ifadelerini kullandı.


GöKPINAR BARAJI İNŞASI DEVAM EDİYOR…


Mevlüt Aydın; Eskişehir’in ve Polatlı’nın hasretle beklediği Gökpınar Barajının inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu baraj ile Polatlı ilçesine yıllık 24 milyon m3 içmesuyu iletilerek ilçenin içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. Ayrıca 80.000 dekar arazi sulamaya açılacaktır.2003 yılından bugüne kadar Eskişehir’e 7 gölet inşa ettik. ‘dedi.


MüNBİT TOPRAKLARIMIZI SULAMAYA AçTIK…


Aydın değerlendirmelerinde “Sulamayla birlikte verimin ve ürün çeşitliliğinin yükselmesi istihdama da olumlu yansıyor.Tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken diğer taraftan da yaşam standardını yükseltiyor. Buradan hareketle Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile Eskişehir’de 105.370 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece Eskişehirli çiftçilerimizin yüzünü güldürerek onlara yıllık 52 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.” dedi.


TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE HALKIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUDUK…


Taşkınlar konusunda da kısa bir değerlendirme yapan DSİ Genel Müdürü Aydın “Olağan bir doğa olayı olmasına rağmen, bilinçsiz insan faaliyetleri sebebiyle felakete dönüşebilen taşkınlar tüm dünyada ve ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Genel Müdürlüğümüz işletmeye aldığı akarsu ıslah ve taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkın ihmalini azaltmaya hem de muhtemel taşkın zararlarını asgari seviyeye indirmeye çalışıyor.  Bu doğrultuda Son 16 yılda inşa ettiğimiz 33 adet taşkın koruma tesisi ile;


36 meskûn mahal ile 3.610 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk.


Eskişehir’de bütün dereleri ıslah etmeye kararlıyız. 3 adet taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarına başlayacağız.” dedi.


DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.