Eskişehir’deki orman yangını için önemli açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’deki orman yangını için önemli açıklama!
A
a

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde karaçam ormanlarında yangından zarar gören 30 hektarlık alanın ağaçlandırılacağı bildirildi.

Sütiş Eskişehir
​Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yapıldak Mahallesi yakınındaki karaçam ormanında 13 Ağustos'ta çıkan orman yangınının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Yangında 30 hektarlık alanın zarar gördüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söndürme çalışmalarına iki helikopter, 15 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, 5 su tankeri, 7 iş makinesi, 10 teknik elaman, 80 yangın işçisi ve 150 vatandaş katıldı. Büyükşehir ve civar belediyelerin itfaiye araçları da su ikmali yaptı. Yangına 20 dakikada ilk müdahale yapıldı, 15 saatte kontrol altına alındı, 24 saatte söndürüldü ve 36 saatte de soğutma çalışmaları tamamlandı." Açıklamada, en kısa zamanda yanan ağaçların sahadan çıkarılacağı ve toprağın yeniden fidan dikimine hazır hale getirileceği duyuruldu.

Eskişehir orman yangınından fotoğraflar...





 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tapu 19 Ağustos 2019 14:21

Yanan alan Orman vasfını kaybettiiii ..Eee hadi ..gelsin tapular.

0 0 Cevap Yaz
Eses 18 Ağustos 2019 16:28

Bu yangının sebebi ne? Neden açıklanmıyor? Şayet insan kaynaklı bir durum varsa failleri yakalandı mı?

0 0 Cevap Yaz
Şehrisever 18 Ağustos 2019 02:49

Ben düşünüyorum da çocukluğum ağaçlara tırmanarak geçti köy yerinde hele meyve ağaçları dalından koparıp yemek eğer bu zevki tatmamış olanlar varsa lütfen denesin. Bu yazı saçma belki çok az kişi çıkacaktır lütfen büyükler çocuklarımıza devlet malına ve ağaçlara zarar vermemeyi öğretelim yangınların ne şekilde çıktığı aşikar üzgünüm dilerim ormanlar biŕ daha yanmaz yoksa biz yanarız ve ileride gelecek nesiller 🤲

0 2 Cevap Yaz
Davut 17 Ağustos 2019 17:07

5-10 sene sonra birilerinin tapulu malı olabilir..Orman vasfını yitirdi denilip açıkgözler tarla yapar 3 alıp 20 satarlar.

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi