Eskişehir'de o ağaçlar kesildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o ağaçlar kesildi!
A
a

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve vatandaşların tepki gösterdiği ağaç kesimi gerçekleşti. Eski Hava Hastanesi’nin bahçesinde bulunan 38 ağaç cumartesi sabah saatlerinde kesildi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi İki Eylül Hizmet Binası olarak kullanılan Eski Hava Hastanesi’nin bahçesindeki 38 ağaç kesildi. Birçok vatandaş sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yaşanan olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Ağaçlar neden kesiliyor?” diye sordu. Yetkililer ise kesilen ağaç sayısının 38 olduğunu, sebebinin ise kurumuş olmalarından kaynaklandığını, ağaç katliamının söz konusu olmadığını ifade etti. Hastane bahçesindeki 38 ağacın kesimi geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi basın açıklaması yaparak, hastane önüne siyah çelenk bırakmıştı.


“YERİNE AĞAÇ DİKİLECEK” DENDİ
Eski Hava Hastanesi bahçesindeki ağaçların kesileceği yönündeki iddialara ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü de 2019’un Temmuz ayında bir açıklama yapmıştı. Açıklamada rüzgârla devrilme riski yüksek olan, can ve mal kaybına neden olabilecek 2 adet ağaç ve bahçe içerisindeki kurumuş ve tamamen canlılığını kaybetmiş ağaçlarla ilgili çalışma yapıldığı belirtilmiş, kesilen ağaçların yerine yeniden ağaç dikilmesi de; mevzuat hükümlerine bağlı kalarak planlandığı ifade edilmişti. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Anadolu 6 Nisan 2020 10:05

Renginizi belli edin bilelim

0 0 Cevap Yaz
Meral Namal 6 Nisan 2020 05:18

Kesilen agaclarin yerine yenisi dikilecek diyorsunuz.Yenisinin yetismesi uzun yillari bulur.Bende bir sitede oturuyorum ve evimin yanina cok sik araliklarla cam agaci dikmisler.Simdi onlar cok buyudu ve hem evimi karanlik yapiyor, hem de evimin temeline zarar veriyor.Sizden istegim bu agaclari buradan sokup o parka dikseniz,hem orada daha iyi buyurler, hem de biz site olarak rahatlamis oluruz.Eger bu konuda bana donus yaparsaniz sevinirim.

1 2 Cevap Yaz
tek ve hür ve bir orman gibi 5 Nisan 2020 16:22

Konuyu geçen yıldan beri takip ediyorum. Süreci biliyorum. Rastgele ağaç kesimine zaten izin verilemez. Bilimsel olarak yapılan tespitler sonucu o ağaçlar kesildi. Hani ormanlarımızda zaman zaman yapılan orman içi ağaç temizlik ve düzenleme çalışmaları vardır ya bunun gibi. Yerlerine yeni ağaçlar dikilip düzenleme yapıldıktan sonra ileriki yıllarda o alan çok daha güzel olacaktır düşünüyorum.

0 4 Cevap Yaz
Onur

Ne desen boş. Kim anlayacak!

0 2
Blntt...... 5 Nisan 2020 14:21

Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste,Alma Ormanın Ahını Çıkar Kereste Kereste.....

5 3 Cevap Yaz
Mert 5 Nisan 2020 14:01

Orman mühendisi oldunuz hepiniz

7 3 Cevap Yaz
fenerli 5 Nisan 2020 13:52

bence gerekli idi.çok yaşlanmış agaçlar devrilme riski var birkaçıda devrilmiş gördüm.

4 7 Cevap Yaz
Ağacmis 5 Nisan 2020 13:24

Maksat haber yapmak olsun yine o kadar gündem varken kolu devletin bir kurumuna uzanan haber manşet atın böyle olmaz..

4 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi