Eskişehir'de kaç seçmen oy kullanacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kaç seçmen oy kullanacak?
A
a

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ile Genel Seçimlerde oy kullanacak Eskişehirli seçmen sayısı belli oldu

Sütiş Eskişehir
24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ile 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde oy kullanacak Eskişehirli seçmen sayısı belli oldu. 12 binden fazla artış gösteren Eskişehir’deki seçmen sayısı daha çok kent merkezinde arttı. Şehir merkezinde 8 Haziran'da yapılan referanduma göre 9 bin fazla seçmen sandık başına gidecek. Kent merkezinde 561 bin, il genelinde ise 648 bin seçmen, Cumhurbaşkanı ve yeni meclisi belirleyecek.
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala Eskişehir ve merkez ilçeler de oy kullanacak seçmen sayıları da belli oldu.
Eskişehir merkez ve iki merkez ilçeyi kapsayan rakamlarda sandık başına gidecek olan seçmen sayısının toplam 561 bin 431 kişi olduğu öğrenildi.

SEÇMEN VE SANDIK SAYISI
Eskişehir’de toplam 561 bin kişi oy kullanacak. Odunpazarı’nda 296,090 Tepebaşında ise 265 bin 431 seçmen sandık başına gidecek.  Odunpazarı Bölgesi’ne 845 sandık kurulurken, Tepebaşı’na ise 769 sandık kurulacak. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum seçimlerine kıyasla seçmen sayısının 9 bin dolayında arttığı ifade edildi.
Öte yandan bir önceki seçime göre toplam 12 bin dolayında artış gösteren il genelindeki seçmen sayısı ise 648 bin olarak belirlendi.

İLK UYGULAMA BU SEÇİMDE
Bu seçimlerin diğer seçimlerden farkı da olacak. Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde seyyar sandık engelli ve yatağa mahkum hastalar için evleri dolaşacak.
İl ve ilçe merkezlerde ikamet eden ancak hastalığı veya engelli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler 12 Mayıs 2018 saat 17.00’ye kadar engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu veya hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte ‘Seyyar Sandık kurulu’ talep formu doldurarak yerleşim yerinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya muhtarlığa iletmeleri halinde evlerinde oy kullanabilecek.
24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere Eskişehirlilerin büyük ilgi göstermesi ve ülkede sandığa en çok gidilen illerden birisinin de Eskişehir olması bekleniyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi