CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş ile yönetimi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nadir Küpeli ile yönetimlerini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

ESO ve OSB’nin yan kuruluşlarıyla birlikte hem Eskişehir hem de Türkiye’nin istihdamına, refahına büyük katkılar sağladığını belirten Çakırözer, “Eskişehir sanayimiz ülkemizin sanayi yapılanmasında Cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren önemli bir yere sahip. Ancak sanayide hak ettiği yere sahip değil. Eskişehirimiz sanayide hak ettiği yerinin daha yukarılarına çıkarılmalıdır” dedi.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

CHP’li Çakırözer geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen seçimler sonrasında ESO Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Celalettin Kesikbaş ve yönetimi ile OSB Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Nadir Küpeli ve yönetimlerini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti, çalışmalarında başarılar diledi.

250 BİN ESKİŞEHİRLİ’YE REFAH SAĞLIYOR

Ziyaretleri sırasında hem Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin hem de Eskişehir Sanayi Odası’nın Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgesi ve kuruluşları arasında yer aldığına dikkat çeken Çakırözer, ESO ve OSB’nin 50 bin kişiye istihdam, 250 bin ile 300 bin kişiye iş, aş, refah bir gelecek sağladığını belirtti.

ESKİŞEHİR SANAYİSİ HAK ETTİĞİ YERE ÇIKMALI

Çakırözer, Eskişehir ve Türkiye’de sanayinin daha ileri noktalar gidebilmesinin siyasetten, iş insanına herkesin çok önemsediği bir konu olduğunu belirterek, Eskişehir’in havacılık ve raylı sistemler alanında bölgesel güç olması gerektiğini vurguladı. Çakırözer, “Bu konuda hem Eskişehir Sanayi Odamıza hem de Eskişehir Sanayi Bölgemiz yönetimlerine büyük görevler düşmekte” dedi.

Eskişehir’nin sanayi alanında hak ettiği yerin çok altında olduğunu belirten Çakırözer, “Meclis’te hem Genel Kurul’da hem de üyesi olduğum Plan Bütçe Komisyonu’nda bunu defalarca dile getirdim ve Eskişehir sanayimizin gelişmesi adına destek verilmesini talep ettim. Ülkemizin sanayi yapılanmasında Cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren önemli bir yeri olan Eskişehirimiz sanayide hak ettiği yerde değil. Yüzbinlerce aileye iş aş sağlayan Eskişehir sanayimiz bir an önce hak ettiği yere çıkarılmalıdır” dedi.

Çakırözer ESO ve OSB yönetim kurulu üyelerinde çalışmalarında başarılar dileyerek, ülke yararına olan ve sanayicinin yatırımlarının artmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmalarda CHP olarak, destek vermeye hazır olduklarını iletti.

                                               

Editör: TE Bilişim