Eskişehir en iyi yaşanabilir kent oldu ama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir en iyi yaşanabilir kent oldu ama!
A
a

Forbes’in İdeal Kentler araştırması çarpıcı veriler ortaya koydu. Eskişehir ‘beşeri sermaye ve yaşanabilirlik’ kategorisinde birinci olurken ‘marka becerisi ve yenilikçilik’ sıralamasında 18’nci sırada yer aldı.

Sütiş Eskişehir
Kentimiz ‘erişilebilirlik’ endeksinde 29’ncu olarak kötü bir performans sergiledi. En zayıf olduğumuz alan ise ‘ticaret becerisi ve üretim potansiyeli’ oldu. Eskişehir bu kategoride 33’ncü sıraya kadar düşüyor.
 
En yaşanabilir kent
Araştırmadan: ‘Türkiye’nin en yaşanabilir kenti’ sıralamasında 2015’te ikinci, 2016’da üçüncü olan Eskişehir nihayet zirvede. Altyapıdaki iyileşme, istihdamdaki yükseliş, kendine yetebilirlik puanındaki artış, eğitimli nüfusun yüksekliği, sosyal imkânların fazlalığı ve sağlık hizmetlerinin dengeli dağılımı artıları...

Yatırım çekemiyoruz
Buna karşılık Eskişehir genel listedeki dokuzunculuğunu kaybetti ve iki sıra geriledi. Kent, markalaşma becerisinde ve özellikle temel hizmetlere erişimde ciddi sıra kaybetti. Bunun arkasındaysa kentin yatırım çekmede vasatın altında bir performans sergilemesi var. Tabii göç de dengelerde ufak oynamalar yarattı.

Ticareti beceremiyoruz
Eskişehir ‘beşeri sermaye ve yaşanabilirlik’ kategorisinde 1. oldu. Marka becerisi ve yenilikçilik sıralamasında 18. sırada. Eskişehir ‘erişilebilirlik’ endeksinde 29. olarak kötü bir performans sergiledi. En zayıf olduğumuz alan ‘ticaret becerisi ve üretim potansiyeli’ oldu. Kentimiz bu kategoride 33’ncü sıraya kadar düştü.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 25 Mayıs 2018 10:30

Eskişehir Türkiye de yaşanabilecek güzide kentlerimizden bir tanesidir.Eskişehir halkı için gurur ve onur vericidir.Aman ne yazık ki Nüfusu 800 bine yaklaşmış bir kent geçmişi başarılarla dolu ESKİŞEHİRSPOR’u sahip çıkmıyor ve takımını yalnız bırakıyor.

1 3 Cevap Yaz
İstanbul'da esesli 25 Mayıs 2018 10:17

En büyük marka değeri Futbol takimina sahip çıkan olmazsa olacağı bu!akın çorap kadar bir firma çıkıp sponsor olmuyor takıma!Eti bile forma reklamıyla geçiştiriyor senelerdir.sasirmadim marka ve ticari yönümüz maalesef zayıf!

1 3 Cevap Yaz
CEM 25 Mayıs 2018 09:46

EN BAŞTA ÇÖZÜM ŞEHİR İÇİ ULAŞIM REZİLLİĞİNİ ÇÖZMEK..ŞAHSİ ARAÇLARIMIZI KULLANMAK MÜMKÜN DEĞİL IŞIKLAR SAYESİNDE,TOPLU TAŞIMACILIK DESEN KONSERVE GİBİ SIKIŞTIRILMIŞ İNSAN TOPLULUĞU REZİLLİK

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi