Eskipazar Devlet Hastanesi Geçici Olarak Taşınacak

Eskipazar Devlet Hastanesi Geçici Olarak Taşınacak

Yayın: 13.10.2019 23:04
Paylaş:
A+ A-

Sağlık Bakanlığı tarafından projesi ve ihalesi yapıldıktan sonra 2017 Kasım ayında hizmete açılan Eskipazar Devlet Hastanesinin çevresinde yaşanan çökmeler sonucu Bakanlık yetkilileri inceleme yaptı.

25 yataklı ve 12 Milyon TL’ye civarına mal olan Eskipazar Devlet Hastanesi’nin çevresinde yaşanan çökmeler sonucu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne tutturduğu rapor sonucu Bakanlıktan gelen heyet incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda hastane binasında herhangi bir sıkıntının olmadığını çevresinde su drenajları olmadığından çökmelerin yaşandığını belirleyerek, hastaneyle ilgili yapılacak çalışmaların kısa sürede başlayacağı ve çalışmalar kapsamında hastanenin geçici olarak başka bir yere taşınacağı öğrenildi.

Karabük Valisi Fuat Gürel,  yaptığı açıklamada, hastane binasının çevresinde yaşanan çökmeler sonucu Bakanlıktan gelen heyetin inceleme yaptığını belirterek, “ Çökmelerin olduğu alanlarda yağmur suları için drenajlar yapılarak, beton enjeksiyonu ile temele su geçişleri eklenecek. Binada şuan için her hangi bir sıkıntı yok. Sadece çevresinde yaşanan çökmeler mevcut. Bunun da hızlı bir şekilde yapılması için Bakanlığımız çalışma başlatacak. Çalışmalar kapsamında Eskipazar Devlet Hastanemizi geçici olarak ilçede bulunan Şehit Cafer Demirhan İmam hatip Ortaokulunun ek binasına taşıyacağız. Hastane çevresinde 7-8 ay sürecek olan çalışmaların tamamlanması ile Hastanemiz yeniden kendi binasına geçerek hizmetine devam edecek” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.