ESKİ MİLLETVEKİLİ MEHMET SEVEN'DEN BELEDİYE ÇAĞRI

  Anavatan Partisi'nden (ANAP) 18. ve 19. dönem Bilecik Milletvekili olan eski Belediye Başkanı Mehmet Seven, Bilecik Belediyesine seslenerek, "Bizim zamanımızda yaptığımız bir çarşı vardı. O çarşıyı sağ olsun yıktılar,  ihale ettiler. Ama hiçbir şeyi şeffaf yapmıyor" dedi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
21 Mart 2018 Çarşamba 12:27
2879 Okunma
ESKİ MİLLETVEKİLİ MEHMET SEVEN'DEN BELEDİYE ÇAĞRI

  Anavatan Partisi'nden (ANAP) 18. ve 19. dönem Bilecik Milletvekili olan eski Belediye Başkanı Mehmet Seven, Bilecik Belediyesine seslenerek, "Bizim zamanımızda yaptığımız bir çarşı vardı. O çarşıyı sağ olsun yıktılar, ihale ettiler. Ama hiçbir şeyi şeffaf yapmıyor" dedi. 

  1987 yılında yapımı tamamlanan dönemin Anavatan Partisi’nden Bilecik Belediye Başkanı olan Mehmet Seven tarafından yaptırılan ve adı verilen Seven Çarşısı 12 Temmuz 2017 günü yıkımına başlanarak yıkıldı. Mülkiyeti, Bilecik Belediyesine ait 89 Ada, 12 ve 13 Parseldeki taşınmazın, 13 nolu Parselde yer alan eski ismiyle Seven Çarşısı olarak bilinen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı projesi için hazırlanan ihale gerçekleştirildi.

  "İhale şartnamesini kamuoyuna açıklasın"

  İhale sonrası bir takım iddialar ortaya atan Seven, "Bunlar hiçbir şeyi şeffaf yapmıyor. Halk arasında değişik söylentiler var, değişik iddialar var. Bu nedenle ben sayın hacı ağabeyden, sayın başkandan bu Seven Çarşı'nın olduğu yerin ihale şartnamesini kamuoyuna açıklamasını istiyorum. Bu ihaleler kamuoyu önünde yapılsın. Bu alanlar halkın çok ciddi konakladığı yerlerdi, dükkanların olduğu yerlerdi. Neticede halk arasındaki dedikoduyu da bitirsinler. Bu şartnameyi yayınlasınlar. Neler denmiyor neler denmiyor. O bakımdan bu basit olayla ilgili ihale şartnamesi neyse okuyalım görelim" dedi.

  "Meclis üyeleri ne yapıyor, bir Hollanda’ya gidiyorlar bir Avrupa'yı geziyorlar"

  CHP'li meclis üyelerine seslenen Seven, "Orada sağ olsun belediye meclis üyeleri de var. Onlar ne yapıyorlar, bir Hollanda’ya gidiyorlar bir Avrupa'yı geziyorlar ağızlarına birer bal sürüyorlar onlar da olur olmaz her şeye evet diyorlar orada. Netice bu bizim meclis üyelerimiz şartnamenin bir fotokopisini partiye getirsin bizlere getirsin versinler. Bunlar bizim dememizle mi yapacaklar.

 O ihalenin yapıldığı tarihte bu şartnamelere el koyacaklar. Kanunsuz gördükleri yeri haksız gördükleri ikaz edecekler, yaptırmayacaklar bize intikal edecekler. Bize bu şartnamenin intikalinin sağlansın, ya da basın yoluyla yayınlanması. Gelsinler size bu şartnamenin bir örneğini versinler. Siz de bunu kamuoyuna halka yayınlayın" dedi.

   Öte yandan haberi yayına vermeden Bilecik Belediyesi aranmamıza rağmen ihale şartnamesi verilmedi.  Gerekçe olarak ihale şartnamesinin belediye ile ihaleyi alan firma arasındaki "Mahremi" olduğu söylendi. 

Son Güncelleme: 21.03.2018 14:31
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KOMİK 2018-03-21 16:38:07

HANGİ MECLİS ÜYESİ BAŞKAN A KARŞI ÇIKACAK .. İSTERSENİZ HEPSİNE TEKER TEKER SORUN İHALE SAATİNİ BİLİYORLARSA KAFAMI KESERİM. NE ŞARTNAMESİ

Avatar
esnafın hali 2018-03-21 12:52:07

ya o bölgedeki esnafın hali nicedir soran var mı? yok biz söyleyelim yol kapatılalı gelen müşterilerimiz azaldı .proje proje ocağımıza incir ağacı dikti projeniz

Avatar
ah bilecik ah 2018-03-21 17:11:35

İhaleyi alan firma Alve İnşaatın Bozüyük Belediye Bşk Fatih Bakıcı'nın olduğu yönünde dedikodular var.
Ak Parti İl Bşk Fikret Karabıyık'ın da Bozüyük'te Lojistik Merkezi'n bulunduğu bölgede Benzinlik Ruhsatı aldığı söyleniyor.
Bu iddialara da açıklık getirilmesi lazım

banner22

resim yükleresim yükle