CHP İstanbul Eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen: Tanrı İstanbul'u Susuz Bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde sokakların çöpten geçilmeyen CHP'li Nurettin Sözen, su sıkıntısı ile alakalı," Tanrı İstanbul'u susuz bıraktıysa yerel yönetim ne yapabilir" dedi.

18.12.2018-14:17 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-14:08) CHP İstanbul Eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen: Tanrı İstanbul'u Susuz Bıraktı

CHP'li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, 1989-1994 seneleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı vazifesini yapmış ve 1994'teki yerel seçimlerin sonrasında bu vazifeyi Recep Tayyip Erdoğan'a vermişti.

ÇÖP YIĞINLARI, SUSUZLUK

Döneminde belediye çöp bile toplamıyor, şehirde çöplerden kuleler meydana geliyordu. Susuzluk sebebi ile bidonlarını alan İstanbullular su dağıtan tankerlerin yanında uzun kuyruklara giriyor, saatlerce beklemelerinin ardından bidonlarına su doldurabiliyordu.

DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI YANIT VERDİ: TANRININ TALİHSİZLİĞİ

Nurettin Sözen, geride bıraktığımız günlerde gerçekleştirdiği konuşmada İstanbul'un bu dönemlerini "İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğumda İstanbul'un durumu neydi? İstanbul'da çöp dağları var mıydı, İstanbul'da su var mıydı, İstanbul'da hava kirliliği var mıydı?" sözleriyle anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap vermek için Halk TV ekranlarına çıktı.

Nurettin Sözen "İstanbul'u Tanrı susuz bıraktıysa yerel yönetim ne yapabilirdi?" diye sordu.

"GREVLERDEN DOLAYI ÇÖP DAĞLARI OLUŞTU"

"Tanrı'nın bir talihsizliği olarak, arzu ederseniz cezalandırması deyin. Susuz bıraktıysa İstanbul'u, yerel idare ne yapabilirdi.

Çöp dağları gibi bir uydurma söz var. Biz çöpten elektrik yapıyorduk. Çöp yığınları eylemlerden sebeple oldu. Ben bugün vazifede olsam, aynı eylem gömleğini giyerim.

İtalya'da eylem olduğu için, çöpler yığınlar şekline gelebilir. Demokrasinin doğal neticesidir. Demokrasiye inanan insanlar bunu saygıyla karşılamak mecburiyetinde."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal