“Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Yücel Yavuz olayı dakika dakika takip ederek büyük gayret gösterdi” dedi. 

Orman yangınının Çamburnu Aile Tesislerinin uzak noktasında gerçekleştiğini söyleyen Hancı, “Bizim tesisimizde herhangi bir zarar söz konusu değildir. İşletmemiz hizmet vermeye devam etmektedir. Umarım kısa zamanda çam ağaçları yeniden yerine dikilerek eski güzel görüntüsüne kavuşur” şeklinde konuştu. 

Çalışkan Bir Bürokratımız

İş adamı Temel Akkoç, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber için düşünceleri iletti: “Bölge Müdürümüz Mahmut Berber çok çalışkan bir bürokratımızdır. Kendisine yapılan eleştirileri haksız buluyorum. Böyle çalışkan bürokratlara herkesin sahip çıkması gerekiyor.”

Hasan Usta Ağlattı

Trabzon Çaykara ilçesi Demirkapı mahallesinden olan Hasan Ustanın Yeri adlı işyerinin sahibi Hasan Fehmi Turan’ın vefatı sevenlerini üzdü. Dün İskenderpaşa camiinde kılınan cenaze namazından sonra Bahçecik Aile mezarlığında toprağa verildi. Turizme yönelik Demirkapı mahallesinde ilk ruhsatlı yeri Merhum Hasan Fehmi Turan açmıştı. Turan’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz. 

Çaykaralılar Sandık Başına Gidiyor

Trabzon’da faaliyet gösteren Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulu 29 Ocak 2017 pazar günü yapılacak. Derneğin bir lokalinin yanı sıra 300 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 190 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu var. Üye aidatını zamanında yatırmış 438 üye genel kurulda oy kullanabilecek.

Akgün'ün Acı Günü

Trabzon Kütüphane Müdürü Ahmet Emin Akgün’ün babası Naci Akgün hayatını kaybetti. Aile yakınları, sevenleri ve çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreni ile dualar eşliğinden Maçka’da defnedildi. Baba Naci Akgün'e Taka Gazetesi olarak rahmet, aile yakınlarına sabır diliyoruz.

Öztürk’ten Rant Yorumu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2017 Meclis Toplantıları bugün başladı. Ocak ayının ilk meclis toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık etti.  Mecliste Başkan Gümrükçüoğlu ilk olarak geçen ayın bir değerlendirmesini bulunurken daha sonra meclis üyeleri gündem dışı söz aldı. Mecliste söz alan CHP Düzköy meclis üyesi Musa Öztürk, Akçaabat’ta yapılması planlanan Sanayi Sitesi ile ilgili konuştu. Öztürk, “Sanayi sitesi ile alakalı. 31 Mart’tan beri söylüyoruz. Birileri esnaflardan belge topluyor. Sanayiyi biz yapıyoruz, yapacağız diye.. Bizim istediğimiz, esnafların isteği Akçaabat Belediye Başkanımız ve sizin öncülüğünüzde TOKİ’nin yapması. Daha önce denendi. Sanayi sitesi yapıldı zengin olanlar aldı ranta dönüştü. Bu konuda bilgi istiyorum” dedi.  Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Biz takip edelim, esnaf nasıl isterse öyle yapalım. Birincil aktörü Akçaabat Belediyesi ve Başkanlığı.. Biz büyükşehir olarak sizin istediğiniz desteği verelim. TOKİ ise bütün gayreti gösteririm” dedi.

Ankara’da Trabzonspor Buluşması  

Trabzonspor’un son kongresinde başkan adayı olan iş adamı Celil Hekimoğlu Ankara’da Trabzon ve Trabzonspor’un sevdiği bir isim olan Şükrü Küleyin’in misafiri oldu. Hekimoğlu ve Küleyin sık sık bir araya gelir ve Trabzonspor üzerine konuşurlar. Fakat şöyle de bir durum var Küleyin sadece Hekimoğlu’yla bir araya gelmez. Yeri gelir Başkan Muharrem Usta’yla da bir araya gelmiştir, yeri gelir eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile de bir araya gelir. 

Küleyin Trabzonspor’a gönül veren ve elini taşın altına koyanlarla sık sık istişarede bulunur, Trabzonsporlu taraftarlar nezdinde de sevgisi ve saygısı vardır. Birçok konuda Trabzonspor’un faydasını düşünür. Bugün bir araya geldiği isim Trabzonspor’la alakalı bir hata yapsa yüzüne karşı söyler ve sözünü de esirgemez. Küleyin ve Hekimoğlu’nun bu buluşmasında da Trabzonspor’un son günlerde yaşadığı transfer süreci ele alındı. Küleyin bu buluşmayı sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı: 

“Sayın Celil Hekimoğlu Ankara'da misafirimiz. Konumuz malum ve desteğimiz Trabzonspor'a”
 
Editör: TE Bilisim