Eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında eski gol kralı Zafer Biryol gözaltına alındı.

Eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı
Eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı
GİRİŞ 17.11.2017 09:09 GÜNCELLEME 17.11.2017 10:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fenerbahçeli eski futbolcu Zafer Biryol, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 

Bir dönem Fenerbahçe'de de oynayan eski gol kralı Zafer Biryol, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nın talimatıyla bu sabah İstanbul'da gözaltına alındı.

Şüpheli Biryol'un, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra tutuklanan eski milli kaleci Ömer Çatkıç'ın beyanlarından yola çıkılarak hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Başakşehir Spor Kulübü'nün sözleşmesini feshettiği eski Başakşehir ve Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı Bylock’u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınmış, itirafçı olarak ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. FETÖ'ye dair önemli bilgiler verdiği iddia edilen İrtegün'ün ifadesinde aralarında örgüt imamlarının da olduğu çok sayıda ismi savcılığa bildirdiği öne sürülmüştü.

 

 

Soruşturmayı derinleştiren ve İrtegün'ün ifadesinde verdiği isimleri de araştıran savcılık, eski milli kaleci Ömer Çatkıç hakkında gözaltı kararı vermişti. Çatkıç ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ZAFER BİRYOL KİMDİR?

Zafer Biryol, 2 Ekim 1976 tarihinde Rize'de dünyaya geldi. Futbol kariyerine Beşiktaş altyapısında başladı ve ardından Beşiktaş'ta profesyonel oldu. Mersin İdman Yurdu, Edirnespor, Yeni Salihlispor ve Şekerspor'da forma giyen Biryol, Şekerspor forması giyerken attığı 20 golle 2000-2001 sezonunda dikkatleri üzerine çekti.

GOL KRALI OLDU

Daha sonrasında Süper Lig'de Göztepe'ye ve Konyaspor'a transfer oldu. Konyaspor formasıyla 2003-2004 sezonunda çıktığı 35 maçta 25 gol atarak gol kralı oldu. Dikkat çeken performansı üzerine 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'de istenilen beklentiyi verememesi üzerine 2006 yılında Bursaspor'a transfer olan Zafer Biryol, sonrasında da Çaykur Rizespor'a gitti.

2. Lig ekiplerinden Konya Şekerspor, 2009-2010 sezonunda Altay Spor Kulübü'nde forma giyen Zafer Biryol ile anlaştı. 2010 yılından itibaren Konya Şekerspor forması giymeye başladı. Kısa bir süre sonra futbolculuk kariyerini Konya Şekerspor'da noktaladı. Futbolu bıraktıktan sonra Kanada'ya yerleşen Biryol, Toronto'da kendisine ait futbol okulu kurdu.

7 kez Türkiye millî futbol takımında forma giyip bir de gol kaydeden Biryol, ilk millî maçına 18 Şubat 2004'te Danimarka karşısında çıktı.

3 Kasım 2015 tarihinde Bandırmaspor teknik direktörlüğüne getirildi. Şubat 2016'da görevinden istifa etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Takım ayrımı yapmadan her kim neyapmışsa cezasını çeksin türkiye için
    Cevapla
  • Analiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeye sızmış olabilirler ama Fenerbahçeyi ele geçiremediler. Fenerbahçe Spor Klubu Fetöye Karşı Dik Durdu Çok Ağır Bedeller Ödedi. Malesef Bu dik durmayı Bazı klubler yapamadı ve Fetönün Klubü Oldu
    Cevapla
  • Cimbom23 6 yıl önce Şikayet Et
    daha çok çıkar bu hainler fb gs bjk dinlemiyor her yerdeler gözünüzü açın takımlara fetöcü ithamlardada bulunmayın
    Cevapla
  • şükrü kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    o kadar takımda oynamış ama FB fotması ile lanse ediyorsunuz ayıptır
    Cevapla
  • bordo mavi 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden kiziyorsun ki...bu takimlarin icinde Fenerden buyugu mu var?
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    eski golcü değil eski fenevli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle