ANA SAYFA > İZMİR > Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir

Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından gerçekleştirilen Kent Söyleşileri'nin bu yılki ilk konuğu Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu, “Eski Giritliler'in Yeni Kenti İzmir”i anlatacak.

2015 yılından beri her ay gerçekleştirilen söyleşilerle kent tarihine ve kültürüne ışık tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, 2019’un ilk etkinliğinde Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu’nun söyleşine ev sahipliği yapacak. 26 Şubat Salı günü APİKAM Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek söyleşide,  “Eski Giritliler'in Yeni Kenti İzmir” anlatılacak.

Sosyal ve kültürel antropoloji alanında araştırmaları bulunan Tuncay Ercan Sepetçioğlu, 19. yüzyılın ortalarından itibaren kitleler halinde göç ederek Osmanlı’nın güvenli bölgelerine gelen ve “Eski Giritliler” olarak bilinen muhacirlerin İzmir’e yerleşimleri ve yaşayışlarına ele alacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde gerçekleştirilecek söyleşi, saat 18.00’de başlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İlk seçim bürosunu birlikte açacaklar...
Sonraki Haber Türk operasına taze kan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?