Eski FBI Direktörü'nün Trump hakkındaki notları yayımlandı

Eski FBI Direktörü'nün Trump hakkındaki notları yayımlandı
© 
By Hüseyin Koyuncu
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

ABD Adalet Bakanlığı, eski FBI Direktörü James Comey'in ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmelerde tuttuğu bir dizi notu Kongre'ye iletti. Notlarda Trump hakkında önemli iddialar bulunuyor.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, eski FBI Direktörü James Comey'in ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmelerde tuttuğu bir dizi notu, Kongre'ye iletti. AP haber ajansı, Trump hakkında önemli iddiaların yer aldığı notlara ulaştı.

Söz konusu notlarda Trump’ın dönemin **Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’**in verdiği kararla ilgili ciddi kaygılarının olduğunu iddiası yer aldı. Ayrıca Trump’ın Özel Kalem Müdürü'nün, Comey'e Flynn’in hakkında dinleme kararı olup olmadığını sorduğu iddia edildi.

Comey'in notlarında dikkat çeken iddialardan biri de, Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında geçen bir konuşma. Putin'in Trump'e, "Dünya'nın en güzel seks işçilerinin Rusya'da olduğunu" dediği iddia edildi.

Konuyla ilgiili twitter hesabından açıklama yapan Donald Trump, “James Comey’in notları, bize hiçbir şekilde çarpışma ve engel olma girişiminin olmadığını açıkca gösteriyor. Demek ki cadı avı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

FBI eski Başkanı James Comey, Trump'ı 'ahlaki değerlerden ve gerçeklerden uzak' biri olarak nitelemiş, ve "etik olarak başkanlığa uygun olmadığını" öne sürmüştü.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

ABD'li Senatör Sanders: Çocukları kasten aç bırakan bir hükümete neden 10 milyar dolar verelim?

ABD, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliği karar tasarısını veto etti

ABD ve İngiltere'den İran'a eşzamanlı yaptırım kararı