• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eski dost düşman olmaz yenisinden vefa gelmez YUNUS KARAKAYA

Eski dost düşman olmaz yenisinden vefa gelmez

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2015, 00:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Atatürk Stadı'nda yaptığı açılış töreninde yeterli kalabalığın toplanamadığı gerekçesiyle Ak Parti İl Yönetimi'ne muhalif isimlerin tepkilerini yakından takip ettim. Aynı kişilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı o coşkulu miting sonrasında bile sırf Ak Parti İzmir İl Yönetimi'ne muhalefet etmek için eleştiri yaptıklarını duydum. Onlara şunları söylemek isterim. Temeli çok eskiye dayanan ve devam eden dostluklar sağlamdır. Kolay kolay bozulmaz. Çünkü dostluğu yaşatabilmeyi başaran eski dostlar pek çok sıkıntılı, acı ve tatlı günleri birlikte paylaşmışlar; birbirlerine duydukları güveni içinde oldukları zamana kadar taşıyabilmişlerdir. Bu bakımdan kimi ufak tefek meseleler yüzünden birbirlerine düşman olamazlar. Öte yandan yeni dostlar arasında ise böyle bir dostluktan söz edilemez. Çünkü birbirlerini yeterince denememişler, sıkıntılara ve acılara birlikte göğüs gerip tavırlarını tam olarak ortaya koyamamışlardır. Dolayısıyla dostluğu oluşturacak güven bağı henüz oluşmamıştır. Onun için kişisel hesaplaşmalarını bırakın ve 7 Haziran'da Ak Parti'nin İzmir'deki oylarını artırmak için çalışın.

Başka birşey beklenemezdi


İzmir Gazeteciler Cemiyeti Derneği İktisadi İşletmesi'nin çıkarttığı 9 Eylül Gazetesi 100 bine yakın kişinin katıldığı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir mitingini karalamak için üzerine düşen görevi yerine getirmiş(!). Miting başlamadan saatler öncesinde çekilen fotoğrafı manşetten veren sözde gazetecilerin gazetesi ama gerçekte CHP'nin yayın organı olan gazetenin yöneticilerinden farklı bir şey beklenemezdi herhalde.

Murat Bakan'a önce askeri rütbeleri öğretin


CHP İzmir Milletvekili adayı Avukat Murat Bakan'a bir tavsiyem var. Sosyal paylaşım sitesinde kendi reklamını paylaşan Murat Bakan'a askeri rütbeleri öğrenmesin öneririm. Murat Bakan, "Assubay çocuğu olarak, Assubay MYO'larının lisans seviyesine çıkması için adalet mücadelesini Meclis'te sürdüreceğim" şeklinde bir yazı ve fotoğraf paylaşmış. Hadi yazarken dikkat etmediniz reklamı paylaşırken de mi görmediniz rütbe 'Assubay' değil, 'Astsubay'dır. Bilmiyor olabilirsiniz ben size astsubayın ne olduğunu da yazayım da bir daha paylaşımlarınızda dikkat edersiniz.
"Silahlı Kuvvetler Yasası'na göre astsubay meslek yüksekokullarında yetişerek Silahlı Kuvvetler'e katılan astsubay çavuştan astsubay kıdemli başçavuşa kadar rütbesi olan asker, gedikli"(TDK)

Başkent Diyarbakır veya Batman'a selam olsun


Milli İttifak'a BBP kanadından İzmir milletvekili adayı olan Zemzem Yıldız'ın eşinin "Türkiye'nin başkentinin Batman veya Diyabakır" olmasını öneren paylaşımı tüylerimi diken diken etti. Bu tür bir paylaşım ne Saadet Partisi'ne yakışıyor ne de BBP'ye. Bilmem Zemzem Yıldız'ın eşi Kasım Yıldız bu sözlerle rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kemiklerini sızlattığının farkında mı?
İşte Saadet Partisi ve BBP'nin Milli İttifak listesinden İzmir 1. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı olan Zemzem Yıldız'ın eşi Kasım Yıldız'ın o paylaşımı: "Yıllardır dillendirdiğim ve yapılması halinde terör olaylarının ve bölünme senaryolarının önüne geçileceğine inandığım bir projem var. Başkent Batman Olsun (Güneydoğu'da en uygun stratejik bir il Diyarbakır zaten büyükşehir oldu ve nüfus yoğunluğu fazlalaştı. Yoksa Diyarbakır'da da olabilir). Tüm sorunların çözümü lütfen 5 dakika düşünelim"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA