Gündem

Eski Devlet Bakanı Emre'nin cenazesinde Gül ve Davutoğlu yan yana geldi

22 Temmuz 2019 19:26

İstanbul'daki evinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden eski siyasetçi ve Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında yeni parti iddiaları ile gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yan yana saf tuttu.

Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre için, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. AKP'den kopup yeni parti kurma çalışmaları yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Bakan Ali Babacan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni kuracağı parti tartışmaları sürerken, cenazedeki bir ayrıntı ise dikkat çekti. Cenazede; Abdullah Gül ile Davutoğlu'nun yan yana saf durduğu görüldü. Bir ara Gül ve Davutoğlu'nun sohbet etmesi dikkat çekti.

Cenazede ayrıca; TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Karamollaoğlu'nun, Gül ile el sıkıştığı da fark edildi. Cenazedeki söz konusu fotoğraflar ise, Abdullah Gül'ün ofisinin resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

Çok sayıda siyasi katıldı

Törene Emre'nin yakınları ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Canikli ile Hayati Yazıcı, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Görüş siyasetinin önde gelen isimlerinden Mehmet Recai Kutan ile Oğuzhan Asiltürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi katıldı.

Cenaze namazının öncesinde Emre'nin çocukları taziyeleri kabul etti.

Emre'nin cenazesi ikindi vakti kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Süleyman Arif Emre kimdir?

Hürriyet Partisi ile siyaset hayatına başlayan Emre, 1965 yılında milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Emre, 1974 ve 1977 yıllarında kurulan koalisyon hükümetlerinde devlet bakanlığı görevini yürüttü. 1995 yılında Refah Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilen Emre, en yaşlı üyesi olduğu için TBMM'nin açılışını gerçekleştirerek, bir süre Meclis Başkanlığı yaptı. Emre, son olarak Saadet Partisi'nden milletvekili seçilmişti.