Eski başkana infaz!

AKP'nin eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yunus Koca'nın bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiğini belirtiği öğrenildi.

Eski başkana infaz!

Dağkapı'da bulunan kendisine ait Eczane'nin önünde kalfasıyla konuştuğu esnasında, kişliği meçhul kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna dört kurşun isabet eden Koca ambulansla kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Koca'nın ölümü Diyarbakır'da büyük yankı uyandırırken, olayı haber alan yakınları hastane morgu önünde sinir krizleri geçirdi. Koca'nın cenazesi defnedilmek üzere Çermik ilçesine götürüldü. Hastaneye giden AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar'ın bir hayli üzgün olduğu dikkat çekti.

POLİSE 'TEHDİT' BAŞVURUSU YAPMIŞ

Polis Koca'ya yönelik saldırıyı kapsamlı olarak araştırılırken, Koca'nın bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiğini belirttiği öğrenildi. Koca ve kalfası polise verdikleri dilekçede kendilerini tehdit eden şahsın, “Ben devlet görevlisiyim, istihbarattanım. JİTEM'denim” dediğini belirtti. Koca, söz konusu şahsın kimliğinin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

İŞTE O İFADE

Yunus Koca ve eczanesinde kalfa olarak çalışan Yusuf Kaya'nın 19 Ağustos'ta Yenişehir Polis Merkezi amirliğine giderek tehdit edildiklerine dair yaptıkları şikayet ve kayıt altına alınan ifadeleri.

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Eczacı Yunus Koca, işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Koca'nın bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiği açıklandı, Koca, "Eczanemde sadece kalfamın olduğu saatte 35-40 yaşlarında düzgün Türkçe konuşan bir şahıs gelerek kalfama kendisinin JİTEM olduğunu, istihbarat elemanı olduğunu ve benim adımı vererek beni aradığını sonra geleceğini söyleyerek ayrılmış." diyerek söz konusu kişiden şikayetçi olduğunu belirttiği öğrenildi.

ECZANENİN ÖNÜNDE VURULDU

Edinilen bilgilere göre olay, Sur ilçesi Dağkapı semtinde meydana geldi. AK Parti Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları Başkanı olan Yunus Koca, kendisine ait Koca isimli cezanenin önünde, kalfasıyla konuşurken kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden dört kurşunla kanlar içerisinde kalan Koca, Ambulans'la Selahattin-i Eyyubi Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı.

KURTARILAMAYARAK ÖLDÜ

Yunus Koca, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, olay yerine güvenlik şeridi çekerek delil aradı. Çevredekilerin ifadelerini de alan polis, zanlı veya zanlıların yakalanması için kent merkezinde geniş çapta soruşturma başlattı.

Hastanenin morguna cenazesi alınan Koca'nın ölüm haberini alan yakınları, hastaneye akın etti. Ağıtların yakıldığı, sinir krizlerin geçirildiği hastane önü mahreşi bir görüntüye sahne olurken, saldırıyla ilgili bir çok spekülasyon yapıldı.

POLİSE 'TEHDİT' BAŞVURUSU YAPMIŞ

Olayın terörle bağlantısı olup olmadığı, alaçak mı verecek meselesi mi olduğu yönünde araştırma yapılırken, çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Yunus Koca ve eczanesinde kalfa olarak çalışan Yusuf Kaya'nın 19 Ağustos'ta Yenişehir Polis Merkezi amirliğine giderek tehdit edildiklerine dair şikayette bulundukları ortaya çıktı.

Kalfa Kaya ifadesinde, “Şahıs eczaneye geldi, devlet görevlisiyim. İstihbarattanım dedi. Ben daha sonra uğrarım dedi. Yunus Beyin geleceğini söyledim, tedirgin oldu. Beni istihbarattan ekip bekliyor. Telefonla konuşuyor gibi yaparak eczaneden ayrıldı” dedi.

'TEDİRGİNİM, ŞAHSIN TESPİT EDİLMESİNİ İSTİYORUM'

Yunus Koca ise polise verdiği ifadede şunları söylemiş:

"Eczanemde sadece kalfamın olduğu saatte 35-40 yaşlarında düzgün Türkçe konuşan bir şahıs gelerek kalfama kendisinin JİTEM olduğunu, istihbarat elemanı olduğunu ve benim adımı vererek beni aradığını sonra geleceğini söyleyerek ayrılmış. Şahıs ayrıca 15 Ağustos'ta eczaneyi gözetlemiş. Kapının önünde bekledikten sonra gitmiş. Bugün (18.08.2015) yine eczaneye gelmiş, beni sormuş. Kalfam arayarak bu durumu bana söyledi. Yenişehir Polis Merkezine geldim. Konuyla ilgili olarak kendisini JİTEM'ci istihbarat elemanı olarak tanıtan bu şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Geçmiş dönemde AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptım. Bu durum beni oldukça tedirgin ediyor. Şahsın tespit edilmesini ve olayın açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum."

VALİLİKTEN CİNAYETE AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valiliği, Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Açıklamada, "İlimiz merkez Dağkapı mevkiinde, eczacılık işiyle uğraşmakta olan ve bir dönem Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış olan Yunus Koca adlı vatandaşımız, saat 14.30 dolaylarında işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Meydana gelen saldırı olayının failinin yakalanması, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun aydınlatılması için güvenlik birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların titizlikle yürütülüyor" denildi.

KOCA MİLLETVEKİLİ ADAYI ADAYI OLACAKTI

Geçtiğimiz yıl AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan ayrılan Koca, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştu. Koca'nın 1 Kasım'daki seçimler için, bugün AK Parti'ye Milletvekili aday adaylığı için başvuru hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

ÇERMİK'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Yunus Koca'nın cenazesi defnedilmek üzere Çermik ilçesine götürüldü. Cenazenin morgdan çıkarılışı sırasında Koca'nın bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Hastaneye giden AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar'ın bir hayli üzgün olduğu dikkat çekti. Akar herhangi bir açıklamada bulunmazken, meslektaşlarının da yer aldığı çok sayıda kişiyle birlikte aile fertlerine başsağlığı diledi.

ECZACILAR ODASI OLAYI KINADI

Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Fırat Değer meslektaşları Koca'ya yönelik saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Yunus, meslektaşları arasında çok sevilen birisiydi. Karanlık bir cinayet, yapanları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'DAN AİLEYE BAŞSAĞLIĞI

Buarada, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Koca'nın öldürülmesine ilişkin twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Demirtaş, "Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. Yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum" dedi.

ERONAT VE BEYAZ'DAN AÇIKLAMA

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Koca'yı kaybetmekten duydukları üzüntüyü dile getirdi. Koca'nın partide çok emeği olan kişi olduğunu belirten Eronat, "Kendisini teşkilatımızın kurulduğu ilk yıllardan beri tanırım. Omuz omuza çalıştık. Karıncayı bile incitmeyen çok değerli bir insandı. Gerçek bir Diyarbakırlıydı" diye konuştu. "AK Parti sindirilmek isteniyor" ifadesini kullanan Eronat, saldırıyı kınadıklarını belirtti. Eronat, "Bu saldırı Diyarbakır'a yapılmıştır" diye konuştu.

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz da çok değerli bir insanı kaybettiklerini dile getirdi. Koca'nın partide çok emeği olduğunu vurgulayan Beyaz, "Yunus, AK Parti sevdalısıydı. Gerçek bir Diyarbakırlıydı. Biz düğününü yapmayı hayal ederken onu kaybettik. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz