Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti milletvekili adaylarına destek için geldiği Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde siyasi partilerin seçim vaatleri için yalan rüzgârı, "Seçim vaat furyasına dönüştü" dedi.

BOZDAĞ DERİNKUYU’DA AK PARTİ’NİN SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞINI YAPTI


Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti milletvekili adaylarına destek için geldiği Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde siyasi partilerin seçim vaatleri için yalan rüzgârı, "Seçim vaat furyasına dönüştü" dedi.

Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi'nde Ak Parti İlçe Teşkilatının Seçim bürosu açılışını yaptı.

Bozdağ, burada yaptığı açıklamada.”Bugün sizden oy istemeye gelen partiler geçmişte iktidar oldular. Herhangi bir partinin şunu demeye hakkı yok, onları gördünüz. CHP zihniyeti bizden önceki dokuz yılın iktidarıdır. 2002 yılından itibaren Ak Parti iktidar olmuştur. Ak parti --muhalefet partilerini kastederek- sizin sayenizde son on üç yıldır iktidardır. Şu anda CHP’nin Genel Başkanı öyle vaatler söylüyor ki akıl almaz. MHP’nin, BDP’nin Genel Başkanları da söylüyor. Şimdiye kadar gördüğüm seçimlerin hiç birinde olmadığı kadar bir vaat furyası var. Adeta vaat yarışı yalan rüzgârına dönmüştür. Siyasi partilerin genel başkanlarının açıklaması vaat olmaktan çıkmış palavra yarışına dönüşmüş durumdadır. Türkiye’de muhalefetin vaatleri şeytanın vaatlerine benziyor. Bizden önceki son on yıla bir bakın. Krizler hep bunlar döneminde olmuştur. Bunların döneminde işsizlik yok oldu mu? Yoksulluk, kaos yok oldu mu? Bunlar hep onlar döneminde oldu. Bunlar hep konuşuyor biz ise yapıyoruz" Dedi.

 

Bozdağ’ın konuşmasının ardında Hasan Ölmesek isimli  (83) vatandaş Ak Parti için yazdığı şiri okudu. Bozdağ kendisine teşekkür etti.

 

Bozdağ’n Derinkuyu ziyaretinde Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıverdi, Milletvekili Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Ak Parti Milletvekili Adayı Murat Açıkgöz, İlçe Başkanı Halil Aksüt, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’da bulundular.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 Haziran Genel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Nevşehir'de gündüz proğramlarının ardından akşam saatlerinde de Kapadokya Kültür Merkezinde Başkanlık Sistemini Anlattı. 

Bozdağ, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Yeni Türkiye Buluşmaları. Başkanlık Sistemi’ adlı konferansa katıldı. Konferansta katılımcılara başkanlık istemi hakkında bilgiler veren Bozdağ, muhalefet partilerinin başkanlık isteminin Türkiye’yi bölüp, parçalayacağı gibi yanlış düşüncelere sahip olduğunu ifade etti.


Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başkanlık sisteminin kaybedenlerin sistemi olmadığını ve bu yüzden Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin bu istemi istemediklerini belirterek, “Başkanlık sistemini Türkiye bir gün mutlaka benimseyecek. Ben Türk halkının bu sistemle bir sorunu olduğuna inanmıyorum ama Türk halkına bunu anlatmak gerekiyor” dedi.



Osman  Aytekin