Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de bir yılda 12 kadın öldürüldü!

İstatistiklere göre Kocaeli’nde 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında 12 kadın, cinayete kurban gitti. Ülke genelinde ise bir yıl içinde 302 kadın eşleri tarafından öldürüldü.

Kocaeli'de bir yılda 12 kadın öldürüldü!
18 Aralık 2019 - 10:45
Türkiye’de kadına yönelik şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor. 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde  324 günde 302 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 532 kadına ise şiddet uygulandığı ortaya çıktı. Kocaeli’de ise 12 ayda 12 kadın eşleri tarafından öldürüldü. Neredeyse her ay bir kadının öldürüldüğü Kocaeli’de, en son Darıca’da Aslı Şahin eşi tarafından vahşi şekilde katledildi.Kocaeli’de yine çeşitli sebeplere şiddete uğrayan ve devlet tarafından koruma altına alınan çok sayıda kadın bulunuyor. Öldürülmekten kıl payı kurtulan kadınlar Kocaeli’de bulunan sığınma evlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Kocaeli’de, hayati tehlikesi bulunduğu için geçici koruma altına alınan kadın sayısı 80  civarında olduğu belirtildi.

VALİLİKTE TOPLANTI
Öte yandan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı", Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında düzenlendi.Vali Hüseyin Aksoy "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı" çerçevesinde toplantı düzenlediklerini belirterek: “Kocaeli olarak ilimizdeki yaşanan olayları, mevcut durumumuzu gözden geçirip, bundan sonraki süreçte yapmamız gereken çalışmaları da ele alarak ilgili birimlerimizle paylaşacağız. Temel amacımız; kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesi ve ortadan kaldırılmasıdır. Hepinizin bildiği üzere Kocaeli Valiliği olarak yürütmekte olduğumuz Kadın Sağlığı Eğitimi projesinde de biz kadınlarımıza yönelik olarak eğitim çalışmaları içerisine kadına yönelik şiddetle ilişkili bilgiler veriyorduk. Şiddet nedir, şiddete maruz kaldığında nereye ve nasıl başvuracağı konularında da kadın sağlığı eğitimi projemizde kadınlarımızla paylaştık. Bugüne kadar başladığımız eğitim süreci içerisinde 680 bin 402 kadınımız 15-69 yaş grubunda bu eğitim çalışmamıza katılarak, kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirildiler.