REKLAMI GEÇ

EŞİM BENİ ALDATIYOR MU?

EŞİM BENİ ALDATIYOR MU?

Artık Denizli’nin de özel bir dedektifi var. İsmail Curavcı, açtığı büro ile Denizli’de hizmet veriyor. Boşanma davası takibi, firma araştırmaları, gizli kamera ve dinleme cihazı tespiti gibi konularda hizmet veren Curavcı’ya “Eşim beni aldatıyor mu?” diye gelenler de oluyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2015 Perşembe, 16:27

Denizli’de tek olan Avcı Özel Dedektiflik Bürosu’nun sahibi İsmail Curavcı, eski bir polis. Hizmet verdği alanlar dışında ilginç isteklerle de karşılaştığını söylüyor. Mesela eşinin kendisini aldattığından şüphelenenler, Curavcı’nın yanına geliyor. 

HERKES EŞİNİ TAKİP ETTİREBİLİR Mİ?
Herkese eş takibinin yapılamadığını ifade eden Curavcı, “Dedektiflik deyince genelde bizim halkımızın aklına eş takibi geliyor. Ama biz eş takibini fazla yapmıyoruz. Çok nadir. Bazı şartlar oluşmuşsa bunu kabul ediyoruz. Bize bu taleple gelen kişilerin evli ve boşanmak için mahkeme aşamasında olması gerekiyor. Eğer bu kıstaslar içerisindeyse konuşuyoruz. Hakim boşanmak için tazminat verebilmesi için bazı deliller ister. Hakimin istediği delilleri müşteriye biz veririz. Dolayısıyla bu delillerin ışığı altında haklı sebeplerden dolayı boşanma nafaka ve tazminat kazanılabilir. Bunun dışında özel hayatın gizliliğini ihlal etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

DENİZLİ DEDEKTİFLİĞE YABANCI
Denizli halkının dedektiflik mesleğine yabancı olduğunu belirten Curavcı, “Şu anda mesleğimizin Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Yasaları da arkamıza aldıktan sonra bu meslek Türkiye’de yaygın olacak. Aslında Türkiye’de yaygın bir meslek ancak Denizli’de yok. Büyükşehirlerin hepsinde büyük dedektiflik şirketleri var. Ancak Denizli biraz yabancı kalmış. Bazen beni ziyarete gelenler oluyor. Sırf mesleği merak ettikleri için” dedi.

HERKES BU İŞİ YAPAMAZ!
Dedektiflik mesleğinin zorluklarını da anlatan Curavcı, “Her işin bir tehlikesi vardır. Yolda yürürken kafana tabela bile düşebilir. Bizim öyle bir mesleğimiz var ki; bir ipin üzerinde yürümek zorundasınız. Bütün dengeleri gözeterek çok dikkatli olmanız gerekiyor. Bu işi yapacak olan kişinin hukuk bilgisi olacak. Nerede, ne zaman, ne iş yapabileceğini bilecek. Sınırlarının dışına çıkmayacak” dedi.

GİZLİLİK ÖNEMLİ
Müşterilerle çalışmadan önce sözleşme yaptıklarını belirten Curavcı, “Sözleşme elede edilen bilgilerin sadece iki kişi arasında kalacağının imza altına alınmasıdır. Bu imza sonrası üçüncü bir kişinin bu bilgilere ulaşması söz konusu değildir” dedi.
Curavcı, boşanma davası takibi, firma araştırmaları, gizli kamera ve dinleme cihazı tespiti gibi hizmetler verdiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı