Şam rejimi Rastan şehrini kontrolü altına aldı

Şam rejimi Rastan şehrini kontrolü altına aldı
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Suriye'nin orta batı kesiminde yer alan ve ülkedeki en uzun otobanın geçtiği Rastan şehrinin, Esad güçlerince kontrol altına alındığı açıklandı.

REKLAM

Suriye'nin orta batı kesiminde yer alan ve ülkedeki en uzun otobanın geçtiği Rastan şehrinin, Esed güçlerince kontrol altına alındığı açıklandı.

Suriye devlet televizyonu uzun süren operasyonlardan sonra Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'nın destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde Homs kırsalının kuzeyi ve Hama kırsalının güneyinde bin 200 kilometre karelik alanın kurtarıldığını duyurdu.

Bölgede 65 kent, belde ve köyün Esed güçlerinin kontrolüne girdiği belirtilirken Özgür Suriye Ordusu'na ait tank, zırhlı araç ve ağır silahların da ele geçirildiği kaydedildi.

Türkiye sınırındaki İdlib şehri ile Hama'nın kuzeyi, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında 'gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmesine rağmen uzun süre hava bombardımanlarına maruz kalmış, birçok sivil hayatını kaybetmişti.

Bu gelişmeyle Homs- Hama uluslar arası otobanının da trafiğe açılacağını kaydeden komutanlık, bu ve daha başka otobanların Suriye’nin kuzeyi ile güneyi, doğusu ile batısı arasındaki ulaşım ve taşımacılıkta büyük önem taşıdığını vurguladı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Bağdat'ta: Gündemde terörle mücadele var

Rapor: Suriye'deki kamplarda kalan eski IŞİD'lilerin çocukları istismara uğruyor

HRW'den Ankara'ya suçlama: Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki bölgelerde hak ihlalleri yaşanıyor