Büyük Torbalı

Eşe, dosta Torbalı’da yatırım  yapmalarını tavsiye ediyorum 

 Göreve geldiği günden bu yana başta ‘aktif yapısı’ olmak üzere birçok uyguylamaıs ile takdir toplayan Kaymakam Kadir Sert Otçu, Torbalı’ya bakış açısından arkadaş ilişkilerine, özel hayatından giyim kuşamına kadar birçok konuda sorularımızı yanıtladı. 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Eşe, dosta Torbalı’da yatırım  yapmalarını tavsiye ediyorum 
680 Görüntüleme
18 Ocak 2018 - 10:47
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

TORBALI’DA Kaymakam olarak görev yaptığı 5 yılın ardından İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanan Aydın Memük, gözyaşları içerisinde ilçeye veda etmişti. İzmir’de yeni görevine başlamasına rağmen kentteki arkadaş ilişkilerini sürdüren Memük’ten boşalan Torbalı Kaymakamlığı koltuğuna ise Aydın Vali Yardımcılığı görevini sürdüren Kadir Sertel Otcu atanmıştı. Kaymakam Otcu,2017 yılında azmiyle de parmak ısırttı.  Bir politikacıdan daha çok gezen ve sürekli ilçe halkıyla iç içe olan Kaymakam Otcu, gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. Torbalı’ya bakış açısından arkadaş ilişkilerine, özel hayatından giyim kuşamına kadar birçok konuda muhabirimizin sorularını yanıtlayan Kaymakam Otcu, bilinmeyenleri ile kendini ilçe halkına tanıtarak, “Sürekli şikâyet ediyoruz ama aslında Torbalı’da yaşayan vatandaşlar çok şanslı” mesajını verdi.
İlçe halkının belki de en merak ettiğini soru ile başlamak istedik. Alışılmışın dışında bir profil çizerek biraz fazla ziyaretleriniz oluyor.
Bir sorunu çözebilmeniz için önce o sorunu görmeniz lazım ve teşhis koymak lazım bir doktor misali. Teşhisi koyduktan sonra da tedavi sürecine geçiş yapmak lazım. Dolayısıyla gezmemin sebeplerinden biri de sorunları, ihtiyaçları yerinde görmek ve tespit etmek. Bir diğer sebebi de, İl İdaresi Kanunu Kaymakam’ın görevlerini açıklarken der ki, ‘Halkın dilek ve şikayetlerini dinlemek ve gereğini yapmak’. Halkı illa makamımızda dinleyeceğiz diye bir kural yok. Ben gerekirse giderim ki, gidiyorum. Vatandaşın dilek ve şikayetlerini dinliyorum ve gereğinin yapılmasını sağlıyorum. Güzel bir söz vardır. Gezen tilki yatan aslandan iyidir demiş atalarımız.
Torbalı’yı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bakışınız nedir?
Torbalı gayet önü açık ve bölgenin merkezi konumunda olan bir ilçe. Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bir ilçe olması, herkesinde ortak paydada buluştuğu bir tespit. Hızlı gelişmenin getirdiği bazı dezavantajlar da oluşmuyor değil. Yani sanayide, tarımda, ulaşımda ve hizmet sektöründe çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. Paralel olarak devlet bünyesinde faaliyet gösteren belediyenin, büyükşehir belediyesinin ve kamu kurumlarının bu gelişim sürecine ayak uydurup, gerekli yatırımları, özellikle de alt yapı yatırımlarını yapması gerekiyor. Bizim için önemli olan bu. Alt yapı yatırımlarının bir an önce tamamlanarak, hızlı gelişmeye uyum sağlamak şart. Aslında 2017 yılında Torbalı’da en çok eleştirilen konuların başında alt yapı sorunları geliyordu. Şikâyet ediliyor ama bir yandan da bir şeylerin yapıldığını gösteriyor mevcut çalışmalar. Hani derler ya ‘Bir yerde hareket varsa birşeyler yapılıyor demektir’. Kazılan çukurlar ve kazılan yollar bir şeylerin de yapıldığının işareti. Biz muhtarlarımıza sürekli Torbalı’nın çok hızlı geliştiğini, büyüdüğünü, toprakların ve buradaki yatırımların çok değer kazandığını söyleyerek, aslında Torbalı’da yaşayan vatandaşların şanslı olduğunu söylüyoruz. Vatandaşlar her ne kadar kazılan çukurlardan ve alt yapı sorunlarından şikayet etseler de, bunlar hep büyümenin de bir göstergesi aslında. Yetmiyor yani, Torbalı’ya yetmiyor artık.
Torbalı’da en çok ilginizi çeken şey ne oldu? Neyi seviyorsunuz?
Torbalı’nın bu hareketliliği güzel. İnsanların sürekli bir şeylerin peşinden koşması beni mest etti diyebilirim. Çünkü ben İç Anadolu’da da birçok bölgede görev yapma fırsatı yakaladım. Bir durağanlık söz konusu. Hayat sanki oralarda biraz durmuş ya da yavaş işliyor gibi. Bir monoton yaşam sürüyorlar demek daha doğru olur. Fakat Torbalı’da giden, gelen, çalışan yani ciddi bir hareketlilik var. En çok bu özelliği ilgimi çekiyor. Bazıları çok şikâyet ediyor olabilir ama hareket iyidir. Ben Torbalı’nın bu hareketli tarafını, vatandaşların iş ve güç peşinde koşuşturmalarını bir şekilde aktifliklerini seviyorum galiba. Ki ben de o anlamda biraz aktif olduğum için ilçe halkıyla uyum sağladığımı da düşünüyorum. Nerede hareket orada bereket misali.

 EMEKLİ OLUNCA  TORBALI’YA YERLEŞECEK Mİ?
Peki ilerleyen zamanlarda görev sürenizi tamamladığınızda ilçeye yerleşmeyi düşünüyor musunuz?
Açıkçası o konuyla alakalı olarak henüz net bir karar vermiş değilim. Bizler görev adamıyız. Devletimiz bizi nerede görmek istiyorsa, orada olmak zorundayız. Buradan farklı bir bölgeye atandığım zaman yine teşekkür edeceğim. Kısacası sonraki süreçte ilçeye yerleşme ile alakalı henüz bir kararımız yok. Bunun için konuşmak çok erken. Neden olmasın demekle yetinebilirim şuan için. Çünkü hayat ne gösterir bilemiyorum. Ama ayrı bir parantez açmak gerekir bu konuda. Eşe, dosta ve akrabaya Torbalı’ya yatırım yapmalarını, ilçeye yerleşebileceklerini ve kentimizin stratejik cazip imkanını anlatarak, teşvik ediyorum.
Torbalı’da size garip gelen bir şey var mı?
Sonuç itibariyle Türkiye’de yaşıyoruz. Özellikle de büyükşehirlerde yaşanan ne kadar gariplik ve güzellik varsa hepsine Torbalı’da rastlamak mümkün. Aslında Torbalı için küçük bir Türkiye demek daha doğru olur.
 BİR TUTAM ÇİÇEKLE ZİYARET VE SONRASI…
Karşılaştığınız en ilginç vatandaş isteği ne oldu? Ya da yaşadığınız ilginç bir anı?
İlginç bir vatandaş isteği demeyelim de, isteğe benzer ilginç bir anı yaşadım. Göreve ilk başladığım zamanlarda Mürvet ve Kıymet diye iki yaşlı teyze makamıma ziyarete geldi. Belediye ile alakalı bir yol sorunu yaşadıklarını bana aktarmak için. Neyse geldiler, bahçede toplanmış bir tutamda çiçek getirdiler. İkisi de fazlasıyla sempatik. Dediler ki bana, ‘Çiçeği size annemiz gönderdi’. Çok teşekkür ederek sorunlarını dinledim. Annelerinin bana bir jest yaptığını söyleyerek, ben bunun altında kalmam ve gelip annelerini ziyaret edeceğimi söyledim. O arada da anneler günü yaklaşıyordu. Anneler gününden bir gün önce protokol üyeleriyle birlikte gidelim dedik. Bir de çiçek yaptırdık. Haberli gittik tabi. Bir de ne görelim. Pastalar, börekler, çörekler. Yahu dedim siz ne yaptınız? Hazırlanmışlar, güzelce giyinmişler. Çiçeği verdik. En son dedim ki sıkıntınız neydi? Bana dediler ki, bizim sıkıntımız falan yok. Siz geldiniz, hiç önemi yok, teşekkür ederiz diyerek bizleri uğurladılar. Böyle güzel insanlarımız da var. Vatandaşlara güzel bir dokunuşla çok güzel sonuçlar elde edilebiliyor.
Torbalı’ya alıştınız mı? Hiç arkadaşınız var mı burada?
Ben gündüz çok yoruluyorum. Bu sebeple benim rutin bir hayatım var aslında. Yani gündüz çok çalışıyorum. Akşam eve geçtiğim zaman biraz haber izleyip uyuyorum. Geceleri dışarı çıkayım ya da gezip oyun oynayayım modu benim hayatımda yok. Belki hafta sonları İzmir’e gidiyorum. Ya da burada maç izlemeye gidiyorum arkadaşlarla birlikte.
Hangi takımı destekliyor sunuz?
Tüm renklerin birleştirici bir kardeşlik öyküsü var aslında. Ama gönlümde yatan takım Konyaspor.
HAFTA SONU SPOR GİYİM
Giyim ve kuşamınız. Hafta içi klasik giyinen Kaymakam Otcu, hafta sonları spor giyiniyor. Bunun özel bir nedeni var mı?
Hafta sonu tatil ya hani, rahatlıyoruz. (gülüyor) Hafta sonu resmi bir program yoksa spor giyiniyorum. Açıkçası bu özelliğimin dikkatinizi çekmesi de şaşırttı beni. Demek ki, göz önündeyiz ve takip ediliyoruz. Bunu bilmek iyi oldu. Hiç fark etmedim bunu ama demek ki rahatlayalım diyoruz galiba. Bu yüzden spor giyiniyoruz hafta sonları.
VATANDAŞIN İŞİ HIZLI GÖRÜLMELİ
İlk geldiğiniz zaman Torbalı’da kurumları nasıl görüyordunuz, şimdi nasıl görüyorsunuz?
Şimdi devlet memurluğu müessesesi, Devlet Memurları Kanunu’nda tanımlanmış. O kanunda işte devlet memurunun dikkat etmesi gereken hususlar ve yapacağı işler belli. O çerçevede biz devlet memurlarının bir iş ahlakı ve görev ahlakı kapsamında görevlerini sürdürmelerini yapmalarını istiyoruz. Bizim amacımız vatandaşın işini en kısa zamanda en güzel bir şekilde yapmak ve yaptırmak. Yani vatandaşı üzmeden, kırmadan, incitmeden. Bu tabi devlet memurunun vatandaşın emrinde köle olduğu anlamına gelmiyor. Vatandaşında belli bir sınırı var devlet memurunun da belli bir sınırı olmalı. O karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde işin görülmesi önemli. Gereksiz yere vatandaş bekletilmesin ve mağdur edilmesin. İşi görülecekse görülsün, görülmeyecekse anlaşılır bir şekilde izah edilsin. Biz bunu istiyoruz.
Torbalı’da göreve gelen bir Kaymakam, ilk kez ülkenin bazı bölgelerinde hayata geçirilen ‘Halk Günü’ uygulamasına gitti. Buna neden gerek duydunuz?
İlçemizde vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bu uygulamayı Torbalı’da da hayata geçirme gereği hissettik. Bunun için de ilçemizin merkezinde her hafta kurulan ve adını kurulduğu günden alan Perşembe pazarına en ücra mahallelerde yaşayan vatandaşların gelmesini fırsat bilerek, Perşembe günleri gerçekleştirme kararı aldık. Ben genelde kurumda durmadığım için vatandaş beni görmeye geliyor ama göremiyor. Ya da toplantımız oluyor. Özel bir görevli belirledik. Görevi sadece beni görmek ve bana sorununu iletmek isteyen vatandaşı dinlemek. Dinlediklerini bir deftere not ediyor. Daha sonra da sorun varsa sorunu ilgili kurumu arayıp çözüme kavuşturma girişiminde bulunuyor. Ve vatandaşı ilgili kuruma yönlendiriyor. Yönlendirmekle de kalmıyor, sorunun çözümünü sonuna kadar da takip ediyor. Ha yapılacaksa yapılıyor, yapılamayacaksa da vatandaşa yapılamayacağı anlaşılır şekilde aktarılıyor. Vatandaş illa da ben Kaymakam’ı göreceğim diyorsa o zamanda Perşembe günü ‘Halk Günü’ toplantısına davet ediliyor. Bu bizim için önemli. Buraya gelen vatandaşın beni göremese dahil, bir şekilde sorunun çözümlenmesi adına girişimlerde bulunulması güzel.
Torbalı’daki sinerjiyi harekete geçirmeye mi çalışıyorsunuz?
Kesinlikle evet. Yapılan, planlanan ve düşünülen bu sosyal faaliyetlerde amaç zaten var olan fakat zaman zaman uyuyan sinerjiyi harekete geçirmek. Belediyemizin, meslek odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın Torbalı’da ciddi bir çalışma uyumu söz konusu. İlçeye samimi ve ciddi katkı sağlıyorlar. Yani bizi kolay kolay geri çevirmiyorlar. Bu anlamda ben hem Torbalı Belediyesi’ne, Torbalı Ticaret Odası’na, Torbalı Ziraat Odası’na, Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na, Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yanı sıra çoğu sivil toplum kuruluşları da gerekli özeni gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Fenerbahçeliler Derneği, Beşiktaşlılar Derneği ve Galatasaraylılar Derneği taraftar toplulukları da gelip kendileri herhangi bir konuda destek olmaya hazır olduklarını belirtiyorlar.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nda personel yetersizliği Torbalı’da dilden dile yayılmaya başlandı. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?
Personel sayısı Torbalı’nın nüfusuna ve hareketliliğine göre gerçekten az. Polisimiz ve jandarmamız gece gündüz demeden çalışıyor. Çok şükür bu FETÖ ayıklandıktan sonra daha sistemli, güzel ve etkili bir çalışma politikası izleniyor. Sayı az olmasına rağmen yapılan operasyonlara, uygulamalara bakıldığında daha etkili olduğunu görmek mümkün. Biz Kaymakamlık olarak gerekli taleplerimizi ilettik. İnşallah İçişleri Bakanlığımız ve İzmir Valiliğimiz bu anlamda personel sayımızı artırır diye bekliyoruz.
İnsan Hakları Torbalı’da önemseniyor mu?
İnsan haklarının Torbalı’da yeterli desteği alamadığını düşünüyorum. Arkadaş ortamında dizlerine vura vura şikayet eden vatandaş, sorunun çözümlenmesi için çaba sarf etmiyor. Temel görevimiz insanları mutsuz eden, üzen, hayat kalitesini bozan, psikolojisini sıkıntıya sokan unsurlar, bizim için insan hakkı ihlalidir. Kaldırım işgalinden tutunda İZBAN asansörlerinin bozulmasına kadar. Bunların tamamı insan hakkı ihlalidir. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız, bu tip ihlal varsa gördüğümüz ya da göremediğimiz, bize bildirirlerse, kurul olarak talep edilen şikayet konusu değerlendirilir, ilgili kuruma yazılır ve takip edilir. Ha bunlar çözülür, çözülmez. Sıkıntı devam eder ya da etmez o ayrı bir şey. Vatandaşın yaşadığı ciddi bir sıkıntı varsa bunu bize bildirsinler.
Son olarak Torbalılı hemşerilerinize söylemek istediğiniz bir şey var mı?
2018 yılının ilçe halkımızın yanı sıra tüm İslam âlemine huzur, mutluluk bereket getirmesini diliyorum. Torbalı’da görev yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kamu kurumlarının temel amacı vatandaşa hizmettir. Hizmette aksama olması durumunda ilçe halkımızın bunu bize bildirmesini istiyoruz.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web