Kısa adı ESDER olan Eshab-ı Kehf Eğitim, Çevre, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yarı yıl tatili kullanan öğrencilere yönelik düzenlediği 3 günlük 'karakter eğitimi kampı' tamamlandı.

Afşin Müftülüğü Yatılı Kuran Kursu'nda gerçekleşen kampa katılan öğrencilerin, kendi ihtiyaçlarını karşılamayı öğrendiklerini söyleyen ESDER derneği eğitim sorumlusu Muttalip Terzi,  Karakter Eğitimi kampında, çocukların milli ve manevi değerlerine sahip birer genç olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Çocukların sosyalleşmesi için güzel bir ortam olduğuna değinen Kurt, " Öğrencilerimizin yarı yıl tatilini değerlendirmek açmış olduğumuz 3 günlük bir kampta bir çok öğrencimiz ilk defa ailesinden ayrı kaldı. Çocuklarımız burada, kendi yataklarını yapıtı, yemekhanede kendi hizmetlerini kendileri yapıtı. Yeni arkadaşlar edindiler ve oyun oynayarak kaynaştılar. Bunun dışında kitap okuma etkinliğimiz ve namaz eğitimi verildi" dedi.

Başarılı öğrencileri ödüllendiren Eğitim Gönüllüsü Emrah Aytaç ise,Eshab-ı Kehf derneği olarak Kur'an Kursumuzda Kitap Okuma programı düzenledik. Bu program içerisinde arkadaşlarımızdan farklı etkinlikler oyunlar oynadık. Bu oyunlar sonucunda dereceye giren arkadaşlarımıza birer saat hediye taktim ettik dedi.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği kamp sonunda yarışma düzenlendi.Yarışma sonunda dereceye giren 4 öğrenciye Eğitim Gönüllüsü  Emrah Aytaç tarafından kol saati hediye edildi.

Eshab-ı Kehf Eğitim, Çevre, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi