Eş Başkanlar Denetime Çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları kentteki çalışma alanlarını denetleyerek, çalışmaların seyri hakkında bilgi aldı, hızlandırılması talimatı verdi.

Eş Başkanlar Denetime Çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Anıtpark'taki yenileme çalışmalarını denetledi. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman ve kontrol mühendislerinden bilgi alan Eş Başkanlar, çalışanlarla görüşüp bir süre sohbet ettikten sonra parkta incelemede bulundular, çalışmaların hızlandırılması ve parkın bir an önce halkın hizmetine açılmasını istediler.

Sur dipleri ışıklandırılıyor

Ardından 3,5 kilometre uzunluğundaki Fiskaya - Mardinkapı arası (iç-dış) sur koruma bandını yeniden aydınlatmayı, böylece Sur diplerinin daha güvenli ve korunaklı olmasını sağlamayı amaçlayan aydınlatma çalışmalarını yerinde inceleyen Eş Başkanlar, kullanılan ışık türleri ve çalışma hakkında detaylı bilgi aldılar. İnceleme sırasında Sur diplerindeki yeşil alanlarda dinlenen vatandaşlar, Eş Başkanlara büyük ilgi gösterdi. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Kışanak ve Anlı, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Katlı otopark inşaatı tamamlanmak üzere

Daha sonra Dağkapı'daki Doğum Hastanesi'nin eski yerine inşa edilen çok katlı otoparkı denetleyen Eş Başkanlar, kaba inşaatı biten ve tamamlanma aşamasına gelen otoparkın en kısa sürede halkın hizmetine sunulacağını ifade ettiler. Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç'ten bilgi alan Eş Başkanlar, vatandaşların otoparklarda rahatça park edebilecekleri yeri görüp, park etmelerini sağlayacak ışık sisteminin yapılmasını istediler. Eş Başkanlar, otopark inşaatı sırasında ortaya çıkan kaynak suyunun borularla Fiskaya Şelalesi'ne aktarılmasına ilişkin bilgi aldılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz