1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum Valisi Okay Memiş Karslıları üzdü
Erzurum Valisi Okay Memiş Karslıları üzdü

Erzurum Valisi Okay Memiş Karslıları üzdü

Erzurum Valisi Okay Memiş'in geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında Karslıları üzdü.

A+A-

Erzurum Valisi Okay Memiş 22.05.2020 tarihinde, ulusal ve yerel basına Erzurum’da covid-19 salgını ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, karsı bir köymüş gibi söylemesi ve Kars’tan gelen bir kişin vaka sayısını artırmasına neden olduğunu direk şehir ismini köy olarak belirtmesi Karslıları üzdü.

Daha öncelerde çeşitli şehirlere, başka şehirlerden pozitif vakalar giderek, vaka sayılarında artışlara sebep olmuşlardı. Fakat ne Sağlık Bakanımız, nede o şehrin Valileri yaptıkları açıklamalarda şehir ve il isimleri vermemişlerdir. Nedeni; insanların ve yaşadıkları şehirlerin arasında herhangi bir yanlış anlaşılmaya veya olumsuzluklara sebebiyet vermekten kaçınmak olduğu açıkça ortada.

Fakat Erzurum Valisi Okay Memiş’in direk karsın adını vererek vaka sayısında 9 kişinin artmasına sebepmiş gibi göstermesi hiç hoş karşılanmadı, Aynı zamanda Sayın Valinin Ulusal medyada yayınlanan açıklamalarında birçok haber sitesinde Kars’ın Köy olarak telaffuz edilmesi Karslıları üzmüştür.

Ulusal haber sitelerinde çıkan haberin bir kısmı şöyle;

 ‘’ Kentte dün itibariyle corona virüsü vaka sayısının 54 olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Dün itibariyle toplam vaka sayımız 54´tü. Ancak Horasan ilçemize bağlı Kırkgözeler Mahallesi’nden komşu köy olan Kars’a gelin gitmiş bir hemşehrimiz, köyünde Covid-19 vakası var diye, kimseye haber vermeden baba evine geliyor. Bunun üzerine bugün 9 yeni pozitif vaka çıktı. Kendisinde de vaka belirtileri var. O köyü karantina altına aldık” dedi.’’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.