Yeni Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliği'ne atanan Çankırı Valisi Mesut Köse'nin yerine Mersin'in Akdeniz ilçesi Kaymakamı olan ve aynı zamanda Belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş atandı.

Çankırı Valisi  Hamdi Bilge Aktaş,1962 yılında Erzincan Refahiye'de doğdu. İlkokulu Refahiye'de okuduktan sonra 1973'te İstanbul'a yerleşti. Ortaokulu ve Liseyi İstanbul Suadiye Lisesinde bitirdikten sonra 2 yıl İTÜ Maden Fakültesinde okudu. 
Daha sonra gittiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1987 yılında bitirdi. 1990 yılında Kaymakamlık mesleğine girdi. 
Termal'den önce sırasıyla Ordu-Gülyalı, Bayburt-Aydıntepe, Sivas-Yıldızeli, Düzce-Kaynaşlı ve Rize-Pazar ilçelerinde Kaymakam görev yapan Aktaş, evli ve iki çocuk babası.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi ise Kırklareli Valiliğine atandı.

Kırıkkale Valisi Orhan Çiftçi, 1966 yılında Erzincan-Kemah'ta dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Anabilim dalında tamamladı. Askerlik görevini ifa ettikten sonra bir süre ailesine ait iş yerinde çalıştı. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Kaymakam adaylığı döneminin değişik staj evrelerini tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ay süre ile araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere grup başkanı olarak İngiltere'ye gönderildi. İngiltere dönüşü Kayseri-Sarıoğlan ve Bartın-Ulus ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisinden 46. Dönem müdavimi olarak mezun oldu.

Denizli-Baklan Kaymakamlığı, Iğdır-Tuzluca Kaymakamlığı, Elazığ-Baskil Kaymakamlığı, Erzurum-Hınıs Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Sakarya-Ferizli Kaymakamlığı, Bursa-Mudanya Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Bağcılar kaymakamlığına atandı. Evli 3 çocuk babası olup, orta düzeyde İngilizce bilmektedir."

Bizlerde 13 Şubat Medya Grubu olarak Erzincanlı Vali'lerimize yeni görevlerinde başarılar dileriz.