Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin belediye önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlikler, Erzincan Belediyesi Mehter Takımının Hafız Şerif Meydanı'ndaki gösterisi ile sürdü.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, Erzincan insanın esnaf tabiatlı olduğunu belirterek, "Esnafımızın günlerde, son aylarda bizim ekonomik realitemizle bire bir örtüşmeyen sıkıntılar yaşadığının farkındayız. Bu sıkıntıları inşallah hep birlikte aşacağız. Bu süreçte bazılarının fırsatçılık yaptığını gördük. Ticaret müdürlüğümüzün ekipleri şu anda esnaflarımızı dolaşıyorlar. Tespitlerimiz var. Bunlarla ilgili gerekli kanuni müeyyideleri uygulayacağız. Esnafımız satarken, sattığı insanında kazanç ve kar sağlamasını düşünerek yapmalı ticaretini. Ben tüm esnaflarımıza aileleri ile birlikte huzurlu bir yıl geçirmelerini ve helalinden bol kazanç elde etmelerini temenni ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yılın ahisi Ferhat Arabacı, yılın kalfası Samet Korkmaz, yılın çırağı seçilen Onurcan Sezer'e ödülleri verildi. Program, "ahilik pilavı" dağıtımıyla sona erdi.

Etkinliğe Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon da katıldı.