İlk kıblemiz Mescid-i Aksa nın bulunduğu Kudüs'e sahip çıkmak için bugün burada toplandık. Siyonist İşgalci Rejime destek olan, ABD nin yaptığı açıklama ile Kudüs'ü İşgal Devletinin Başkenti olarak ilan etmesinin bizim gözümüzde en ufak bir kıymetinin olmadığını haykırmak için buradayız.

 

ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada; "Kudüs'ü İşgal Devletinin başkenti olarak ilan ederek barışa katkı yaptığını" söylemiştir. Biz ABD nin barıştan ne anladığını çok iyi biliyoruz. Biz ABD yi Afganistan'dan, Irak'tan, Libya'dan, Suriye'den tanıyoruz. Barış ve özgürlük getirmek için girdikleri her İslam toprağına nasıl bir kan ve zulüm getirdiklerini çok iyi biliyoruz. Biz onları " Kendilerine: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın denildiğinde: Biz sadece ıslah edicileriz derler. Bilin ki; gerçekten, asıl fesatçılar bunlardır." diyen Kur'an dan tanıyoruz.

 

Kendisinden toprak isteyen Siyonistlere; "Kanla aldık, kanla veririz diyerek" yanından kovan Abdulhamit Han dan sonra Siyonistler; türlü oyunlarla Filistin topraklarına yerleşmişlerdir. Kısa bir süre sonra bir kanser gibi Filistin topraklarında yayılan Terör devleti, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü işgal etmiştir. Bugün Müslümanlar; Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Siyonist askerlerden izin almak zorunda bırakılarak aşağılanmaktadır.

 

Emperyalist devletlerin dünya'yı daha kolay idare edebilmek için kurdukları BM bile Siyonistleri; "Bu kadar da olmaz" deyip, işgalci olarak tanımlamıştır. Kudüs'te işgalci olan Siyonistlere başka bir zalim destek çıkmıştır. Kur'an ın dediği gibi "İnkar edenler birbirinin dostu olmuştur."

 

Buradan tüm Dünyaya haykırıyoruz; "Kudüs bizim için siyasi bir mesele değil, imani bir meseledir."

 

"Ümmetin suskunluğuna sana şikayet ediyorum" diyerek ümmeti Rabbine şikayet eden Şeyh Ahmet Yasin; bil ki bu ümmet artık ABD nin eşkiyalığına, Siyonistlerin Kudüs'teki kirli varlığına sessiz kalmayacaktır.

 

İslam ülkelerinin hükümetlerini; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hükümetimizin, Siyasi Partilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gösterdiği örnek duruşun aynısı Siyonist rejime karşı sergilemeye ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bir buçuk milyarlık İslam aleminin utancına bir son vermeye çağırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız; Bu ümmet Kudüs için arkanızdan gelmeye hazırdır.

 

Müslüman ülkelerin tamamı; İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine olan İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidirler.

 

Siyonist rejim ne kadar azgınlaşırsa azgınlaşsın, ABD "Ben güçlüyüm, istediğimi yaparım" derse desin... Biz biliyoruz ki “Dünya beşten büyüktür” ve "Allah'tan başka galip yoktur."

 

Ey Kudüs;

 

Müslümanların ilk kıblesi,

 

Peygamberin Miraca yükselerek şanını göğe yükselttiği belde; bil ki ümmet yeniden sende birleşecek bu işgale bir son verecektir.

 

Kudüs Filistin’in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Değil ABD, tüm dünya bir araya gelse hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır.

 

Artık zaman; Kudüs'ün özgürlük zamanıdır.

 

Artık zaman; Müslümanların bu utanca bir son verme zamanıdır.

 

Artık zaman; sadece Filistin de değil, tüm İslam dünyasında İntifada zamanıdır.