Ertekin, Bandırmaspor´un hedeflerini açıkladı.

Ertekin, Bandırmaspor´un hedeflerini açıkladı.

Bandırmaspor transfer çalışmalarına yoğunluk verdi.

Bandırmaspor öncelikle iç transferde 7 oyuncusu ile yollarını ayıran, 7 oyuncusu ile sözleşme tazeleyen Bandırmaspor´da teknik patron İsmail Ertekin spor editörümüz Zeyyat Saygın ile konuştu.

Oğuz Özden, Özgür Çelik, Bahri Can Avcı, Serkan Sözmen, Muharrem Ozan Cengiz, Doğan Karakuş ve Ali Serin ile sözleşme yenileyen Kaleci Ethem Bayburt, Mehmet Boztepe, Celal Aras, Oğuz Kocabal, Hakkı İsmet Şimşek, Murat Uluç ve Talha Mayhoş ile yollarını ayıran Bandırmaspor´un yoğun transfer çalışmaları ve 2016-2017 futbol sezonu hazırlık dönemi programını sürdüren bordo beyazlı ekibin Teknik patronu İsmail Ertekin yaptığı açıklamada Bandırmaspor´un transfer politikası, yeni sezon hazırlıkları ve PTT 1. Lig´den beklentilerini Zeyyat Saygın´a anlattı.

Ertekin; ?İç transfer çalışmalarımız tamamlanmak üzere, önümüzdeki Salı gününden itibaren de dış transfer imzalarımız başlamış olacak diye düşünüyoruz.  Taraftar transferde her gün yenilik istiyor ancak bu tabi böyle olmuyor, sizin beğendiğiniz size gelmek istemiyor veya sizin beğenmediğiniz sizde oynamak istiyor. Veya sizin istediğimiz çok pahalı olabiliyor. Her geçen gün artıya doğru gidiyoruz.  Almak istediğimiz oyuncularla şu anda %80 oranında anlaşmış bulunmaktayız ancak imza atmadan, biz şunlarla anlaştık dediğimiz anda fiyatları artmaya başlıyor. Basında çıkan her oyuncu 50 bin, 100 bin arasında fiyatını arttırıyor.?

Bu nedenle dış transferde gizli davranmak zorunda kalmalarının spor kamuoyu tarafından olumsuz karşılandığını açıklayan Ertekin, doğru hamlenin kulübü mali olarak korumaktan kaynaklandığını söyledi.

Ertekin, ?Bu nedenle imza atmadan hiçbir oyuncuyu açıklama gibi bir niyetimiz yok. Salı gününden itibaren anlaştığımız oyuncularla sözleşme imzalayarak gereken açıklamada bulunacağız.?

Ertekin, ?Bandırmaspor´dan giden oyuncular hepsi değerli oyuncular gittikleri takımlarda iyi iş yapacaklar. Yanlış değerlendirme olmasın Bandırmaspor´un bıraktığı oyuncular ?Lanet Olsun? diye bırakılan oyuncular değil, bu çocukların hepsinin Şampiyonlukta payları var ama biz bir üst lige çıktık, burası profesyonel bir lig, eğer burada başarılı olmak, bu ligde tutunmak istiyorsak bir tık üstteki oyuncularla çalışmak durumundayız. Bunu herkesiz anlayışla karşılaması gerekiyor. Yoksa hüsrana uğrarız. Bu hüsranda da başta ben olmak üzere hepimiz zarar görürüz.?

Bandırmaspor´dan ayrılan oyuncuların yönetim ve kendisinin ortak kararı ile serbest bırakıldığını açıklayan teknik patron İsmail Ertekin, kıstas olarak performans değerlendirmesinde bir üst Lig´de oynama şansları az olduğundan ayrıldıklarını açıkladı.

Bandırmaspor teknik patronu Ertekin bordo beyazlı takıma almak istedikleri oyuncuların hangi mevkilere gözlemlendiği noktasında ise ?Genel anlamda %80 takımda direk oynayabilecek oyuncu olacak, bunlar bu ligde oynamış Türk oyuncu ve bu ligde oynayabilecek kapasitedeki yabancı oyuncular olacak.?

?Biz macera aramamak adına doğru oyuncuları aramak zorundayız. Ben Balıkesir´de bu tecrübesizliği yaşadım, bir kez daha yaşamak istemiyorum.? Dedi.

Ertekin, transferler konusunda izlem ve gözlemleri sürdüğünü alacakları oyuncuların genelde orta alan ve forvet olduğunu, defansif bir oyuncu ile de görüşme halinde olduklarını kaydetti.

Ertekin, PTT 1 ligin yeni ekibi Bandırmaspor´un transfer çalışmalarındaki önceliğinin yabancılardan oluşan bir orta alan, takım iskeleti olduğunu açıklarken, diğer mevkilerde ise Türk oyuncuları düşündüklerini söyledi.

Transfer çalışmalarının maddi boyutuna da değinen Ertekin, ?Biz çok bol parası olan bir takım değiliz, ancak ligdeki rakiplerimiz ile karşılaştırdığımızda parasız bir ekipte değiliz, bu anlamda almak istediğimiz oyuncuya verebileceğimiz parayı söylüyoruz, doğru oyuncuları almaya çalışıyoruz, şu anki transfer bağlantılarından son derece memnunum, yönetim ve teknik kadro olarak bir birimizden habersiz hiçbir iş yapmıyoruz, böyle doğru bir iş yaptığımız için, sezon içinde de işimizin doğru gideceğini sanıyorum.? Dedi.

Bandırmaspor Teknik Patronu İsmail Ertekin, Bursaspor Başkanı Ali Ay´ın kardeş takım olarak işaret edip, Bandırmaspor´a vermek istediği 5-6 oyuncu için koyduğu şartın dayatma olup olmadığına ilişkin soruya ise, Ertekin, ?Bu arkadaşımız kendi taraftarına, yani içe dönük bir beyanda bulunmuş, aslında iyi niyetli bir açıklama, ancak konuya Bandırma tarafından bakıldığında elbette bir dayatma zorunluluğu var.? Dedi.

Ertekin, ?Bursaspor Başkanı Ali Ay´ın alttan gelip Süper Lig´de yeşil-beyaz formayı giyme aşamasına gelen oyuncular var, taraftar bu oyuncuları takımlarında görmek istiyor, Başkan ise bir alt ligde bir yıl daha bu oyuncuların oynaması gerektiği düşüncesinde, bu anlamda tercihi biziz, hal böyle olunca da taraftarına Bandırma´ya önerdiği isimlerin oynama garantisini öne sürüyor. Tabii ki futbolda böyle bir ön koşul yok.? Dedi.

Ertekin, Bursaspor´dan 3 süper lig oyuncusu gelmek istediğini, bu oyuncuların gelecekte Türkiye Süper liginde önemli yerlerde olacak oyuncular olduğunu vurguladı. Ertekin aynı şekilde Bandırmaspor altyapısından da yukarıya taşıyacakları oyuncuların bulunduğunu ancak Bandırmaspor´un gelecek adına altyapıya daha fazla önem vermesi gerektiğini altını çizdi.

Ertekin,  altyapı noktasındaki düşüncelerinin ise tesisleşme noktasında gerekli olan yapılanmanın tamamlanması gerektiğini vurgulayarak ?Önümüzdeki yıllarda altyapıya çok büyük ihtiyacımız olacak, ama tesisleşme olmadan olmaz. Bu yıl 25 kişilik kadroda altyapıdan 3 oyuncu tutmak zorundayız, seneye 4 daha sonraki yıl bu sayı 5 olacak.? Dedi.

Bandırmaspor Teknik Patronu İsmail Ertekin 2016-2017 futbol sezonu için düşündükleri hazırlık döneminin ilk diliminde 3-4 günlük Bandırma çalışması ardından 2 dönemli Bolu Koru Otel kampı ve 3-4 özel karşılaşma yanı sıra son 2 hafta Bandırma´ya gelip PTT 1 ligin 21 Ağustos ta başlayacak şekilde hazırlıklarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Ertekin, Bandırmaspor´un Lig´de nasıl bir ekip olacağına ilişkin soruya ise ? Biz PTT 1. Lig´de mücadelesi yüksek seyredilebilir ve Bandırmalıların gurur duyacağı bir takım yapma düşüncesindeyiz. Hedef olarak bakıldığında ise hedefi ben değil, oyuncular belirleyecek.? Dedi.

 /resimler/2016-6/25/1054567364114.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı