Ersizler Kayalıklarına Yürüyüş Düzenlendi

Ersizler Kayalıklarına Yürüyüş Düzenlendi
banner13
banner3

Son günlerde doğasever İnebolu Yürüyen Grup ile Abana Gezginleri'nin organize ettikleri yürüyüş parkurları  bölgemizi tanımaya yol açıyor.

İnebolu Yürüyen Grubun her pazar günü yaptığı Geriş Tepesi yürüyüşü büyümeye başladı. Abana Gezginleri ile bir araya gelen grup önce İlişi yürüyüş parkurunu tamamladı. Bir sonraki hafta Çatalzeytin Samancı Köyü'nden yola çıkan yaklaşık 40 kişi, gürgen ağaçlarının büyüleyici sıralanışları yükselişleri arasında  güneş ışıklarına siper eden en yüksekteki yapraklarının yere süzülen gölgesinden geçip Kuğu Köyü'nde ki doğanın asırlardır  oluşturduğu kayalıklara uzanıp, yaya yolunda sonbaharın son renklerini adım adım tadtıran bir yürüyüşle son buldu.

   Renk cümbüşüne doyamayan İnebolu ve Abana Gezginleri geçtiğimiz hafta ise Bozkurt Mamatlar Mesire alanına giderek bolca eğlendi. Haftanın ve puslu günlerinin yorgunluğunu bağlama ve ud çalıp eğlenerek geçiren ekip, doğal ateşten oluşan közde kızaran sucuk ekmek ile günün açlığını giderdi. Ardından  Yaralı Göz'e çıkarak Türk Bayrağı asan ekip üyeleri  19 Kasım pazar günü Ersizler kayalıklarına çıkacak. 

  Pazar günü saat 10.00 da İnebolu'dan yola çıkacak ekibe Abana Gezginler gurubu da katılacak.

Ersizlerdere Tepesi zirvesine çıkıldıktan sonra Emin Abi'nin meşhur Ecevit Çorbası dağıtılacak.

Pazar gününü doğaya, bol oksijene, sağlığa, sonbaharın son güzelliklerine ayırmak isteyenler kendi araçları ile gelebilecekler. Minibüs ile yürüyüşe katılmak isteyenler araçta yer bulabilmesi için İnebolu'dan Hasan Gündüze superbetin ait  0536 667 06 36- Abana'dan Mehmet  Şenol'a ait 0532 357 14 68 nolu telefonlara bilgi vermeleri gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER