Ermenistan'ın yeni Dışişleri Bakanı belli oldu

Kabinesini belirlemeyi tamamlayan Ermenistan'ın yeni Başbakanı Nikol Paşinyan Dışişleri Bakanlığı'na Zohrap Mnatsakanyan'ı getirdi.

Mnatsakanyan 1989 yılında SSCB’nin ABD Büyükelçiliğinde staj görmüştü.  Dışişleri Bakanlığının, bakan yardımcılığı dahil olmak üzere farklı kademelerinde çalıştı, yurt dışı temsilciliklerde görev aldı. Son görev yeri 2014’te atandığı Ermenistan’ın BM Daimi Temsilciliği idi.

Paşinyan diğer kabine üyelerini de belirledi. 

Artsvik Minasyan, Ermenistan Ekonomik Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı olarak atandı. Minasyan Taşnaksutyun Partisi üyesi. Bir önceki kabinede Çevre Bakanıydı.

Erik Grigoryan Çevre Bakanlığı'ha getirildi.

Lilit Makunts Kültür Bakanlığına getirildi. Makunts, Yerevan Devlet Üniversitesi Romano-Germanik Diller Fakültesi lisans (1999-2003), aynı fakültede master (2003-2005) derecesi sahibi.

Aşot Hakobyan, Ermenistan Ulaştırma, Telekomunikasyon ve Bilişim Teknolojileri Bakanı olarak atandı.

Arsen Torosyan, Ermenistan Sağlık Bakanı olarak atandı.

Levon Fahradyan, Ermenistan Spor ve Gençlik İşleri Bakanı olarak atandı.

Tarım Bakanlığına Artur Haçatryan getirildi. Haçatryan Taşnaksutyun Partisi üyesi.

Atom Janjughazyan, Ermenistan Maliye Bakanı olarak atandı.

Artur Grigoryan, Ermenistan Enerji Altyapısı ve Doğal Kaynaklar Bakanı oldu.

Hraçya Rostomyan, Ermenistan Acil Durumlar Bakanı olarak atandı. Rostomyan 2012 yılından bu yana Gençlik ve Spor Bakanı olarak önceki iki hükümette görev aldı.

Paşinyan kabine üyelerini belirlemeye iki gün önce başlamıştı. Böylece Paşinyan'ın yeni kabinesindeki tüm bakanlıklar belirlenmiş oldu.