Ermenistan'a büyük darbe: 556. alay taburu savaş dışı kaldı

Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna bağlı ait alay taburunu etkisiz hale getirdi. Alay taburu komutanının kalan askerleri cepheye sürmek istemediği için hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Cebrail istikametindeki operasyonlarda Ermenistan ordusunun 556. alay taburunun imha edildiği belirtildi. 

Yaklaşık 400 sözleşmeli askerden oluşan tabur personelinin çoğunun etkisiz hale getirildiği, askeri birliğin yeniden yapılanmak üzere Ermenistan'ın Ararat kentine döndüğü ifade edildi. 

Açıklamada, alay komutanının, kalan personeli tekrar savaşmaya göndermeyi reddettiği için görevden alındığı, savaşa gitmeyi reddeden birçok askere de soruşturma açıldığının öğrenildiği kaydedildi.

ERMENİSTAN İŞGALİNDEN KURTARILAN ÇEKRE KÖYÜ'NÜN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgalinden kurtarılan Çereken köyü'nün görüntülerini paylaştı.

1-kopya-001.jpg

Azerbaycan ordusu Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı operasyonları sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalin kurtarılan Cebrayıl’ın Çereken köyü'nün görüntülerini paylaştı. 

İRAN BAŞKONSOLOSU: ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, “Ermenistan savaş suçu işliyor ve sivillere yönelik saldırılarını da dünyaya söylüyoruz ki İran olarak kınıyoruz” dedi.

2-kopya.jpg

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik sivillere saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulunan İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, “Bildiğimize göre İran, Azerbaycan’ın Karabağ’ında işgal altında olan toprakların Azerbaycan’a ait olduğunu geçmişten ilan etmiştir. Şimdi de bu konu üzerinde kararlıdır. Biz bu düşüncedeyiz ki bu bölgede savaşın devamı iki ülkeye de zararlıdır. Bu vesileyle Türkiye ve Rusya’nın çabaları ile bu savaş biter. Müzakere vesileleri ile Ermenistan, Azerbaycan’a ait topraklarını geri versinler” dedi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN