Ermeni ve Azeri dışişleri bakanları buluştu

Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları Zohrab Mnatsakanyan ve Elmar Mamedyarov 11 Temmuz'da Brüksel'de biraraya geldi.

Buluşma Ermenistan’da halk hareketi sonucu iktidarı değişmesinin ardından  iki ülke dışişleri bakanlarının ilk temasıydı.

Buluşmada AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları Igor Popov, Stephane Visconti, Andrew Schofer ve AGİT Dönem Başkanı Özel Temsilcisi Andrzej Kasperzky de hazır bulundular.

Ermenistan Dışişleri Bakanı AGİT Minsk Grubu eşbaşkalarına buluşmanın düzenlenmesiiçin teşekkür etti ve Minsk Grubu inisiyatifindeki barış sürecinin önemi ile müzakere dinamizminin korunmasının öneminin altını çizdi.

Ermenistan medyasına yansıyan bilgilere göre buluşma tanışma ve birbirlerinin görüşlerine ilişkin bilgi aktarma amacı taşımaktaydı.

Mnatsakanyan, müzakere sürecine alternatif olmadığının altını çizdi, bu bağlamda barışa katkıda bulunan ortamın şekillenmesi, karşılıklı güvenin pekişmesi, gerilimin düşürülmesine yönelik adımlar, ateşkesin korunması ve agresif retorikten vazgeçilmesinin önemine dikkat çekti.