Silivri Bekirli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Atatürk Çocuk Parkı ve Atatürk Büstü’nün açılışını 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde yapıldı.

Açılış törenine MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hayati Arkaz, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Demokrat Parti ilçe Başkanı Halide Avlu, İşadamı Andon Arakelyan ve eşi Alev Arakelyan, Heykeltıraş Müslüm Özcan, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Bekirli Mahalle Muhtarı Siyami Orta, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ressam İnci Aydar, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Parkın açılış kurdelesini Milletvekili Hayati Arkaz, Kaymakam Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, işadamı Andon Arakelyan ve eşi Alev Arakelyan, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ressam İnci Aydar ve protokol üyeleri birlikte kesti.  

ORTA: “PARKIN İSMİNİ ATATÜRK KOYDUK, EBEDİYEN YAŞAYACAK”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Bekirli Mahallesi Muhtarı Siyami Orta, Atatürk Parkı için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Orta, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümü. Biz de bu çocuk parkımızı 10 Kasım’da açmayı düşündük. O, bu ülkeyi çocuklara, çocuklarımızın çocuklarına, torunlarımıza emanet ettiğini söylüyordu. Çocuklarımız onu unutmasınlar diye parkımızın ismini Bekirli Mahallesi Atatürk Çocuk Parkı koyduk ve ebediyen yaşayacak. Başta emeği geçen Başkanımız Volkan Yılmaz’a ve tüm diğer kişilere şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN YILMAZ: “ATATÜRK, MAZLUM MİLLETLERE UMUT IŞIĞI OLDU”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkmanın önemini vurguladığı konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’inci yıl dönümünde onu anmak için Silivrimiz'in Bekirli Mahallesi’nde bir aradayız. Cumhuriyetimizin banisi, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla, minnetle ve şükranla eğiliyor, onu ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum. Bugün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ama bizim ihtiyacımız olan Atatürk’ü anmaktan çok onu anlamak, anlamlandırmak ve sonraki nesillere; gençlere, çocuklara onu anlatabilmek. Son yüzyılda emperyalizme karşı savaş kazanan tek bir ordunun komutanı Atatürk’tür. 50 yıl boyunca İngiliz sömürgesinde yaşayan Hindistan’ın lideri Mahatma Gandi; 

Mustafa Kemal Atatürk İngilizleri yenilgiye uğratana kadar biz tanrının İngiliz olduğunu düşünüyorduk’ dedi. Bütün umutsuz ülkelere, mazlum milletlere umut ışığı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun eseri Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Onun için biz Ata’nın emanetlerine sahip çıkmak, onun sevgisini kalbimizde, fikirlerini zihnimizde, taptaze dipdiri tutmak zorundayız. Çünkü arkanızı dönüp Ortadoğu’ya ve İslam ülkelerine baktığınızda Türkiye Cumhuriyeti’nin ve başkomutanımızın kıymetini daha iyi anlıyoruz. Atatürk Çocuk Parkı’nda emeği geçenler var. Muhtarım bana Silivri’de tek Atatürk Büstü olmayan köy Bekirli köyü demişti. Ben de muhtarıma ‘Mahallemize en kısa zamanda Silivri’ye yakışan Bekirli’ye yakışan bir Atatürk Büstü kazandıracağız’ demiştim. Bu kapsamda değerli İnci Aydar Hanımefendi ve Arif Aydar Beyefendi ile görüştüğümde beni Andon Bey ile tanıştırdılar. Kendisi ile tanışmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu Atatürk Büstü’nü Bekirli’ye armağan eden Andon Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Bu parkta emeği geçen Kemalettin Yazıcı kardeşime ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor; hepinizi saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.  

PARTAL: “ATATÜRK NE MISRALARA, NE SAATLERE, NE GÜNLERE SIĞAR”
Silivri Kaymakamı Ali Partal, Büyük Önderi rahmetle andığı konuşmasında şu mesajları verdi: “Bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümü. Atamızı, saygıyla ve özlemle anıyoruz. Ulu Önder Atatürk’e ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Her 100 yılda bir Dünya’ya bir lider geliyor. 20’nci yüzyılda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletine armağan edilmiştir. O büyük bir komutan, büyük bir devlet adamıdır. 1908’den 1923’e kadar Balkan Savaşları’ndan başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile biten savaşları ülkemiz için yaşamıştır. Bu vatan topraklarına sahipsek, onun azmi, kararlılığı ve silah arkadaşları sayesindedir. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’dir; her seferinde ifade etmiş ve onu bizlere ve gelecek nesillere emanet etmiştir. Bizler de bilimde, sanatta, teknolojide, ekonomide, kültürde akla gelebilecek her alanda kendimizi yetiştirmeli, onun hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmalıyız. Atamızı anlamak gerçekten çok önemli. Ne kadar anlatırsak anlatalım ne mısralara, ne saatlere, ne de günlere sığar. Bugün güzel bir çalışmanın yapıldığı Silivri Belediyemizin çocuk parkında sizlerle beraberiz. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyor ve bundan sonra yapacağı çalışmalarda da kaymakamlık olarak her desteği vereceğimizi ifade ediyorum. Andon Bey de eğitim öğretim çalışmaları ve diğer konularda bize destek oluyor. Bu güzel büstü kazandırdığı için Andon Bey’e teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza, mahallemize ve Silivrimize hayırlı olsun.” 

ARKAZ: “ATATÜRK’Ü KALBİMİZDE YAŞATIYORUZ”
MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hayati Arkaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 10 Kasım’da burada olmaktan hepimiz çok mutluyuz. Allah bizi onun izinden ayırmasın. Öyle bir komutan ki Çanakkale’de 11 devlete dur diyen, Sakarya’da bir gün önce atından düşerek kaburgaları kırılan, doktorların hepsinin istirahat etmesi gerektiğini söylediği zamanda bile hayır diyen, kaburgalarını sardıran, düşmana; ‘Siz benim kaburgamı kırdınız bense sizin bel kemiğinizi kıracağım!’ diyen büyük bir komutan. ‘Köylü Milletin Efendisidir!’, ‘Beni Türk hekimlere emanet edin’, ‘Her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız’, ‘İstikbal göklerdedir’ diyen büyük bir insan. Onu; eğitime, bilime ve teknolojiye verdiği değerler ile bugün göğsümüzde, kalbimizde yaşatıyoruz. Zor ama Allah böyle bir lideri her zaman nasip etsin. Bu alanda emeği geçen herkese, başta heykeltıraşımıza, Andon Bey’e, Belediye Başkanımıza, muhtarıma, hepinizin adına çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ
Atatürk Büstü yapımına katkı sunan hayırsever işadamı Andon Arakelyan, eşi Alev Arakelyan, Heykeltıraş Müslüm Özcan ve Silivri Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ressam İnci Aydar’a teşekkür plaketi takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim