Erman Toroğlu: Fatih Terim ikinci derecede bir adam!

10.08.2018 - 22:48 | Son Güncellenme: 11.08.2018 - 01:48

Erman Toroğlu: Fatih Terim ikinci derecede bir adam!

Erman Toroğlu Ankaragücü Galatasaray maçının ilk yarısını ve maç sonunu A Spor'da değerlendirdi. İşte Erman Toroğlu'nun yorumlarından Ajansspor'un derledikleri...

Teknik direktör sakatlanır

Bu maç Ankara’da lige yeni çıkan Ankaragücü değil de Trabzonspor, Beşiktaş ya da Fenerbahçe maçı olsaydı Feghouli, Gomis ve Belhanda yedek kalır mıydı? Fatih Terim ders vermeye girdi. Hiçbir teknik adamın futbolcusuyla mücadele etmeye hakkı yoktur. Futbolcunun da teknik adamla mücadele etme hakkı yoktur. Buradaki olay kulüp yönetimi ve futbolcu arasındadır. Araya teknik direktör girerse sakatlanır.

Fatih Terim ikinci derecede bir adam!

Burada bir şeytan üçgeni var. Futbolcu, teknik direktör ve yönetim. Bu futbolcular alınırken Fatih Terim yoktu ve yeni bir yönetim geldi. Burada Fatih Terim ikinci derecede bir adam. Futbolcunun menajeri ve yönetim tartışıyor, Fatih Terim araya giriyor. Ankaragücü maçında girersin. Ama bir teknik adam futbolcu ile tartışmaya giremez, futbolcu teknik direktörü yer

Galatasaray’da futbolcuların maaşları tam ödeniyor mu, rahatlar mı? Bence Feghouli ve Belhanda’nın yedek kalması dayanışma. Kupa maçında verdikleri resme bakın. Futbolcu başka bir boyut, Şenol Güneş’te Fatih Terim’de bunu iyi biliyor ama topçu ile mücadele edemezsin. Gomis ve menajerinin yaptığı %100 yanlış ve terbiyesizlik. Ben gol attım diyor, sana getirdiler attın tabii. Nerede alacaksın bu parayı, alamazsın.

Yönetim konuşuyor ama, hikaye, Başkan topu döndürüp duruyor, gol olmuyor. Topçu da burada uyanık. Fatih Terim iki ateş arasında. Bu yönetim işi halledeceği diye geldi, halledemiyorlar. Fatih Terim’in bugünkü yaptığı hamle riskli. Verin paramı, oynamaya ihtiyacım yok, satın satabiliyorsanız derse ne diyeceksin?

Adamların tapu gibi sözleşmesi var. Bazı kulüpler şu anda futbolculardan alacaklarını aldı diye kağıt imzalatıp FIFA’ya gönderiyorlar. Bunlar yarın öbür gün ortaya çıkacak. Teknik direktörlere de bir şey diyemiyorsun, Fatih Terim ve Şenol Güneş’de haklı.

18’de 1. olmaya mecbur

Ligde 18 takım var. Galatasaray 18’de 1 olmaya mecbur. Ankaragücü’de 18’de 14 olursa şahane. İnşallah Ankaragücü’de 18’de 14 olur. Çünkü orada da ciddi sahtekarlıklar var geçmişte..Cebinde 10 lirası olmayan adam 10 milyon Dolar alacağım var diyor.

Kevgir olurlar!

Galatasaray’ın savunması kevgir, elek gibi. Süper Kupa maçında da aynısı vardı. Bu savunma arka dörtlü ile olmuyor. Fenerbahçe’yi seyrettim, takım savunması iyi ancak hücum anlamında eksikler. Geçen seneye göre takım olarak oynayabiliyorlar ama en az 10 maç görmek lazım. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak, 10 maça tahammülü yok. Kevgir olurlar.

Maç oynanırken, 4.hakemlik yaparken yedek kulübesinden arkadaşlarına küfür ediliyorsa gerekeni yap Ümit kardeşim, eyyamlık yapma. Dümdüz küfür edilir ve duymazlıktan gelirsen, yarın hiçbir yerde hakemlik yapamazsın.

Erman Toroğlu ikinci yarıyı ve maçın tamamını değerlendirdi

Futbolcu yedek kulübesine baktığı zaman benim yerime bu girer mi diye düşünürse, en büyük ceza budur. Bugün Eren’e şans verdi, attı. Ama her zaman atar mı? Yönetim senin arkanda ne kadar durur, futbolcuların maaşlarını ödeyebiliyor mu? En yakınından vurulursun, antrenmanda görevden almışlardı..

Dün Şenol Güneş, futbolcunun çalışanın parasını ver.. Vermez de seyahat edip gezersen olmaz dedi. Aslında başkana taş attı. Fatih Terim’in durumu tabii daha değişik. Stili de daha farklı. Şenol Hoca biraz daha yumuşak. Fatih Hoca öyle değil, konuşur. Bazı şeyler yapmak lazım dedi, yaptı.

Süper Kupa maçı oynandı. Zemin rezaletti. Sorumlu kim diye sorunca herkes herkese atar. Bunun sahibi federasyon. Trilyonlar verip stat yapıyorsun. Stadın dışı, tribün on numara. Ama o sahada görev alan adamlara yazık değil mi? Sakatlanırsa ne olacak? Maçtan önce çimi kesiyorlar, yeşil gözüküyor. Sahtekarlık bu..Kimi kandırıyorsunuz? Muslera Süper Kupa’da o topu uzaklaştıramasa gol olsa hesabını kim verecek?

Köşe gönderine kamerayı koydun, yardımcı hakemlik bitti, ortaya kaldı. Orta hakem görmedi, VAR’a sordu o da bitti. Hakeme geriye ne kaldı? Aykut Kocaman Konyaspor’da teknik direktör, Başakşehir ile oynuyorlar. Aykut takımına orta sahada taktik faul ile indirelim demiş, indiriyorlar hakem seyrediyor. Ben hakemsem, maçta oynayacak oyuncuları izleyip öğreneceğim.

Kural tek ama yorum değil. Hakemsen onu öyle yorumlayacaksınki, takımın rakibi taktik faulle durdurduklarını anlayıp gereğini yaparım diyecek. Aynı Aykut basın toplantılarında rakiplerimiz çok teknik faul yaptı da dedi. Konyaspor’da yaptığında da, Fenerbahçe’de yaptığında da hakem fark etmedi.

Ümit Öztürk saha içinde yedek kulübelerden yardımcılarına edilen küfürleri duyuyor, neden atmıyor. Duyduğunu da net biliyorum. Sahadaki hakem arkadaşını küfürle ezdirirsen yarın sana da olur, ağlama. Maç verilmez ama ayakta kalırsın.

Senin için hazırladığımız haberler