Tarih belli..
24 Haziran 2018..
Hükümet sözcüleri erken seçim yok diyorlardı. AKP' nin sözcülerinden Bekir Bozdağ, Mahir Ünal sürekli söylüyordu. Başbakan Binali Yıldırım söylüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylüyordu. Seçimler zamanında yapılacak. Nereden çıkıyor? Bu ERKEN SEÇİM lafları diyorlardı. Şer odakları bunları söylüyorlar, diyorlardı.
Erken seçim isteyenler, 'vatan hainidir' diyorlardı..
Şimdi, AKP'nin sözcüsü Bekir Bozdağ Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışını, yetkili organlarda görüşüleceğini söylüyor. Ok yaydan çıktı.. Ekonomideki belirsizlikler devam ediyor.. Piyasalar erken seçimi sürekli masada tutuyorlardı. Piyasalar, erken seçimi bir kenarda tutuyorlardı. Ekonomideki ısınma piyasaları vuruyor..
BÜYÜMEDE SORUNLAR VAR.
Yapısal sorunlar var. Enflasyon sorunu var. Dövizdeki sorunlar var. Faizlerdeki yükseliş var. Cari açık sorunu var.. Varlar o kadar çoğaldı ki.. İğneden ipliğe zam var. Bir de, OHAL var.
*****
BAHÇELİ'nin erken seçim çıkışı.'Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur' diyor gurup toplantısında. Ankara'nın havasını biraz değiştirdi. Bu çıkış bekleniyor muydu? Bekleniyordu..
'Milli mutabakat' ta zaten bu seçenek vardı Danışıklı dövüş!.. Kamuoyu da bunu yedi..
MHP stratejik bir hamle yaptı. Bakalım ne olacak? Siyasi ve ekonomideki istikrar savunucuları neler söyleyecekler. Önümüzdeki tartışmaların odak noktası bu olacak..
*****
Önümüzdeki dönemde yeni figürler yer alacak. Sürekli kabine değişikleri olmasının nedeni, eski sisteminin ürünü.. Yeni sistem de,teknokratlar ağırlıklı olacak.. İşler daha hızlı olacak. Cumhurbaşkanı memnun olmadığı bakanları hızla görevden alacak ve yeni dönmede idari reformlar olacak.. Yasama organında da, külliye tarafından belirlenmiş yüzler olacak. Değişim çok sert olacak.. AKP kendi içinde çalkalanacak.. Eskişehir'de, bu iç çalkalanmadan nasibini alacak.
Nereden biliyoruz?
Çünkü, ilk adımı biliyoruz. Partinin oligarkları parti bizim olsun küçük olsun anlayışında olanların hepsi tasfiye rüzgarına tabii olacaklar. Sistem bunu getiriyor. Kritik bir döneme giriyoruz. Vatandaşın erken seçim talebi var mı? Yok. O halde, erken seçim vakti, saatimi geldi? Geldi.. Eski sistemin hastalıkları devam ediyordu. Erdoğan son noktayı koydu.
Seçim var.
24 Haziran 2018 de seçim açıklandı.
Hayırlı olsun.
Vatandaş Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek. Şimdi hazırlıklar yapılmaya başlanacak. Hızlı bir şekilde. Bunun adı erken değil, baskın seçim.. Kankalık bozulmadı.
Gong.
****
Ekonomide bozulmalar vatandaşı yakıyor.. Her gün yeni bir zam dalgası ile karşı karşıyayız. Ey! Faiz düş deniliyor nedense düşmüyor?.. Ey! Döviz düş deniliyor nedense düşmüyor.. Neden düşmüyor? Çünkü piyasalar EY' leri takmıyor!..
UCUZ ET YİYECEKTİK..
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yakın zamanda Türkiye'nin et ithal etmeyeceğini, kendisine yeteceğini söylemişti. Hatta 250 bin damızlık düve projesi bile vardı.. Canlı hayvan ithal edeceklermiş. Sorunu çözeceklermiş.. Uruguay'dan Angus olsun bari.. Zira kurban bayramına ne kaldı..
UCUZ ET YİYECEKTİK?
Fiyatların yükseltildiğine ilişkin duyumların geldiğini belirten Fakıbaba, 'Bu konuda hükümetimiz çalışmaktadır ve mutlaka ama mutlaka üreticimizin de mağdur olmayacağı, onların da 'Allah razı olsun' diyebileceği ama tüketicimizin de 'bu et çok pahalı ben yiyemiyorum' demeyeceği bir fiyattı mutlaka sağlayacağız. Bundan iki tarafta rahat olsun.' Diyordu..
Duyumlarla hareket eden bir bakan. Anlaşılan hiç kasap reyonlarını dolaşmamış. Sözde 21 TL den et yiyecektik. Falan filan.. Hava cıva… Havada kalan sözler. Sabah başka akşam başka telden çalınan oyun havaları.. Allah razı olsun diyecekmişiz…'Bu et çok pahalı ben yiyemiyorum' demeyeceği bir fiyattı mutlaka sağlayacağız. Diyordu.. Hadi canım sende.. Yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının sonucu bu..15 yıldan beri kim iktidar.. Ne et fiyatı düşer, nede bu palavralar biter..
Merak etmeyin!..
*****
Saadet partisi son günlerde Temel Karamollaoğlu ile birlikte siyasetin gündeminde.. Nedeni belli.. 2019 siyasette yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Her oy çok kıymetli. AK Parti merkez seçmeni, Milli görüş ekolünden geliyor. Temel çıkışı 'adil düzen'.. Necmettin Erbakan bu görüşün en farklı temsilcisiydi. Aynı zaman da 'ideolog'u.. 1970' li yılarda yola çıktı.. Bende varım dedi.. Milli Nizam partisi.. Milli selamet partisi. Fazilet partisi. Saadet partisi.. Sürekli bir zincir.. Ecevit'le koalisyonu kurdu. İkisi de 'antiemperyalistti, ikisi de Anti Amerikancıydı'. Ecevit vefat edince gitti, evinde Kuran okudu, dua etti... İkisinin de kader yoları 'KOALİSYON' ortaklığında kesişmişti. KIBRIS meselesi gündemdeydi.. O güne kadar geçmiş hükümetler kaç kez yoldan dönmüşlerdi. Yunanistan'da Albaylar cuntası darbe yapmıştı. 'Eoka' cılar Makarios'u devirmiş, Kıbrıs yönetimine el koymuşlardı. Türk ve Müslümanlara karşı kıyma giriştiler. Milli duruş sergilediler ve Kıbrıs'a antlaşmalardan doğan hakları korumak için 'barış harekatı' düzenlediler..
***
İkisi de inançlıydı. Ecevit inançlara saygılı bir laiklik anlayışını gündeme getiriyordu.. Muhafazakar kesimle çok sorunu yoktu.. Dedesi de bir medrese alimiydi. Milli görüş ilk defa Necmettin Erbakan eliyle ideolojik olarak gündeme getiriliyordu.. Tankımız olacak, uçaklarımız olacak, ağır sanayimiz olacak…
Anahtarı bendedir.
Hem milli hem yerli..
NATO' cu kafalar bunu algılamamıştı..
Gazeteciler Temel Karamollaoğlu'na soruyorlar. AKk partinin Milli görüş gömleğini giyenlerin partinize gelmesine ne diyorsunuz?.
Verdiği cevap manidar..
Onlar, 'bayağı kilo' almışlar!
Acaba! ne demek istedi?