Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Futbolun acıması yoktur. Hata yaparsan, rakibini küçümsersen iki yakan bir yana gelmez. Galatasaray’ı dün gece Akhisar karşısında tanıyamadım. Bir haftadır övgüler, methiyeler herhalde futbolcuların ayaklarını yerden kesmiş.

Şampiyonlar Ligi yorgunu demeyeceğim. Akhisarspor da perşembe akşamı Krasnodar ile zorlu bir mücadele yaptı. Yorgunsa onlar da yorgun. Ama bu kadar bitik bir Galatasaray’ı ilk defa görüyorum. Hücum hattına bakıyorsun, Rodrigues, Onyekuru ve Sinan ile maça başlandı. Sinan ve Onyekuru’yu oyunda hiç göremedim. Varlıkları, yoklukları belli değildi. Akhisar’ın sağ beki Vrsajevic de Rodrigues’i kıpırdatmadı, o da kayboldu.

Haberin Devamı

Emre Akbaba şu an oyuna ağırlığını koyup takımı toparlayacak konumda değil. Bu kadar kötü gününde olan oyuncular bir araya gelince kaçınılmaz son belli oldu. Bunun yanında Regattin, sahada kaldığı müddetçe, Mariano’nun kanadını otobana çevirdi. Serginho sahada basmadık yer bırakmadı, takımının beyni, müthiş bir perfmonsla oynadı. Güray da hem Kadir’e yardım etti, hem de kendi kanadından devamlı hücumu düşünüp etkili oldu. Manu ise rakip defansı hırpalayıp, hallaç pamuğu gibi attı. Oyuna baktığımız zaman Akhisarspor anasının ak sütü gibi galibiyeti hak etti, bu kesin.

Sen Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takımsın. Deplasman da olsa, üç gol yememelisin. Hele üçüncü golde kaptan Muslera bile demoralize olup hata yaptı. Daha ne söylemek lazım bilmiyorum ki!

Sarı-kırmızılılar penaltı kazanıyor. Büyük övgülerle yere göğe sığdıramadığımız Rodrigues topun başına geçiyor. Öyle bir vuruş yapıyor ki, topun hangi köşeye gideceğini kaleci de, bizler de hepimiz anlayabildik. Sonuçta gecenin yıldızlarından kaleci Fatih penaltıyı kurtardı. Terim’in işi kolay değil. Galatasaray kötü bir takım değil. Zaman zaman böyle iş kazaları olacak. Bütün takımlarda oluyor. Ama Terim’in, istediği futbolu oynatması için bu oyuncularla daha epey mücadele etmesi gerekecek.

Kasımpaşa’yı yen, iyi futbol oyna; Lokomotiv’i yen iyi oyna, beş gün sonra Akhisar karşısında sahada yürü. Bunu Fatih Terim yapısındaki bir hoca kabul etmez. Böyle bir sonucu hiçbirimiz beklemiyorduk ama bazı mağlubiyetler vardır ki bundan ders çıkarılır. Galatasaraylı futbolcular da mutlaka dün geceki futbollarından sonra bu yenilgiden büyük ders alacaklardır.