AYŞİN SEÇİL GEZER

Esnafın çile çekmeye devam ettiğini dile getiren Erkan, “Bayram gelse ne olur? Biz isteriz ki esnafımız hep gülsün. İnşallah bu hasat zamanında esnafın yüzü gülerse gülecek. Zaten bugünkü şartlara göre Türkiye genelinde esnaf büyük çileler çekiyor. Her zaman vekillerin esnafın yanında olmasını söylüyoruz. Esnaf ülkenin bel kemiğidir, dostudur, kalkınma gücü yüksektir. Halkın küçük esnafa da yönelmesi lazım. Bana göre KOSGEB ve Can Suyu kredileri konusunda esnafımıza daha büyük önem vermeleri lazım. Sicil Affı ile ilgili devletin özel bankalara acilen yazı göndermesi lazım. Esnafı düştüğü yerden vatandaş değil, devlet kaldırsın. Özel bankalar sicil affını tanımıyor. Devletsin sen; sicil affını çıkardıysan bunun arkasında duracaksın.” dedi.

İNSANLAR SIKINTI ÇEKİYOR

Yaklaşan bayram öncesi işlerin çok bozuk olduğunun söyleyen Erkan, “4 kişinin işleri iyi olur kalanının bozuk olursa bu bir anlam ifade etmez. Piyasalar çok kötü durumda, iyi olduğunu kimse söyleyemez. İnsanlar sıkıntı çekiyor. Ufak esnaf olarak bizim sıkıntılarımızdan biri, KDV’yi pirinçte yaptıkları gibi %18’den 5 ve 8’lere çekmeleri. Bunları devlet büyüklerimiz, bakanlarımız, vekillerimiz görsün. Bu durum böyle ne olacak? Ama daha bir adım bile atamadık. İnşallah bundan sonra esnaf da güler. Bu ülkede hepimiz yaşayacağız, hepimiz kalkınacağız.” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME DEĞİL

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler sonunda karara bağlanan ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçmesi beklenen zorunlu hafta sonu tatilinin kalkması hakkında da konuşan Erkan, “Zaten bir Pazar tatili var. Benim işim olmaz veya olursa gelirim dükkâna. Gece 3-4’te dükkân açtığımız da oluyor. Sen yolda kaldığın zaman ben gece 4’te de dükkânımı açabilirim. Pazar günü için ruhsat alsan, ne olur almasan ne olur? Keşke iş olsa da Pazar günü de açsak. O yüzden çok önemli bir gelişme değil.” ifadelerini kullandı. 

Erkan, sözlerinin sonunda bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.