CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Ekim 2022 Cumartesi 06:01
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni, Atatürk meydanında gerçekleştirildi. Törende, Vali H. Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Recep Gürkan Atatürk Anıtına çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Törene, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

GEÇİT TÖRENİ BUGÜN SAAT 11.00’DA

Cumhuriyet'in 99. yıldönümünde geçit töreni Atatürk Bulvarı üzerinde bugün saat 11.00'da başlayacak. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Recep Gürkan birlikte halkın bayramını kutlayacaklar.

Ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek göndere bayrak çekilecek. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık tarafından günün anlam ve önemeni belirten konuşma yapılacak, ardından yine günün anlamına uygun şiirler okunacak.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Gençler Halk Oyunları Ekibince halk oyunları gösterileri yapılacak.

Okulların ve askeri birliklerin Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek resmi geçit töreninden sonra program sona erecek. 

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 28.10.2022 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.