Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 10-12 Şubat tarihlerinde yapılan Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasına İtalya, Fransa, İspanya, Andora, Slovakya, Bulgaristan, İran ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden17 bayan, 19 erkek toplam 36 sporcu katıldı.  Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasına katılan sporcuların 35’i yabancı 1 sporcu ise Türk.

Tarihinde ilk defa Avrupa ülkeleri dışında Türkiye’de Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasının Dünya Klasmanının 3. Ayağı olan Ergan Dağı Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası verilen start ile başladı. Sporcuların büyük efor sarf ettiği yarışma da Erkekler bin 700 metrede, bayanlar ise bin 400 metre yükseklikte ki parkurda ter döktüler.

Düzenlenen şampiyona ile ilgili olarak bilgi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, “Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak Erzincan Ergan Dağında Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasını yapıyoruz. Bu şampiyona ülkemiz açısından da çok önemli. Ayrıca Uluslar Arası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF)’nin Avrupa kıtasının dışında yaptığı ilk yarış bu. Dağ Kayağı olimpik olma yolunda bir branş. Özellikle bizim Dağcılık Federasyonumuzun ana branşlarından bir tanesi. Biz dağcılar uzun yıllar Dağ Kayağını yapıyoruz. Ama yarışma kısmı yeni 10 yıldır içinde olduğumuz bir dal. Ülkemizde bunu yaygınlaştırmak için birçok çalışma yapıldı. Bugün de bu çalışmaların sonucunda Dünya Şampiyonasını yapma imkanı bulduk. Buda bizim açımızdan çok önemli ve gurur verici bir şey. Bugün burada 8 ülkeden sporcular var. 36 atlet biraz önce start aldı. Pist dışında yapılan bir spor. Yarışmacılar şuan da pist olmayan yerlerde yarışıyorlar. Zorlu etapları geçiyorlar. Hep yukarı çıkıyorlar. Bazı etaplarda kayakları sırtlarına alarak Ergan Dağında ki kayalarda tırmanıyorlar. Daha sonrasından kayaklarını takıp diğer parkurlara geçiyorlar. Çok komplike bir spor. İçin de kayağı barındırıyor. Büyük oran da dağcılığı barındırıyor. Yüksek oran da da mukavemet ve güç gerektiren bir spor branşı” dedi.   

Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) Sportif Direktörü Rebecca Veinon, “Uluslar Arası Dağ Kayağı Federasyonunu temsilen buradayım. İlk defa yapılan bu organizasyonda, organizayona genel komiteye, organizasyonda görev alanlara teşekkür ediyorum. Dağ kayağı genellikle pistte değil pist dışında bol karda yapılır ama kolaylık açısından genellikle kayak tesislerine yakın bir şekilde yapılır. Burası çok güzel bir alan ve kayak tesisi yöneticilerine iş birliklerinden dolayı teşekkür ederim. İlk defa Türkiye’ye geliyorum. Daha önce birkaç defa İstanbul’a uçmuştum. Ama yıllardır organizasyonda yer alan bazı insanları tanıyorum. İlk defa geldim. Çok mutluyum. Burada ki konuk severlik mükemmeldi. Sadece benim için değil takımda ki diğer elemanlar içinde burada gösterilen konuk severlik ve yardımseverlik inanılmazdı.