Çetin Apatay Bulvarının yol ve çevre düzenlemesinin yenileneceği projenin temel atma töreninde konuşan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Uysal, "Hizmetlerimize devam ediyoruz, bu arada devletimizin kurumlarına da yardım ediyoruz. Bizler geleceği planlayan, geleceğe ait vizyon kuran daima hizmet diyen ve temelinde insan odaklı çalışan bir belediyecilik anlayışını kendimize şiar edindik" dedi.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu da Kdz.Ereğli'nin 175 binlik nüfusu ile devasa bir yer olduğunu vurguladı, gerek ekonomik gerekse sosyal aktiviteleri bakımından ön planda olduğunu söyledi. Ereğli'ye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden Çaturoğlu, tersanelerin sorununu çözüme kavuşturmak için yeni girişime başlayacaklarını anlattı.

 



Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Göztepe Köprüsü ile Köprülü Kavşak arasındaki 1 kilometrelik yol boyunca yeni düzenleme projesinin temel atma töreni düzenlendi. Bir süre önce ihalesi gerçekleştirilen ve bir bölümü Ereğli Belediyesi tarafından yapılacak olan projenin temel atma töreni Çetin Apatay Bulvarında gerçekleştirildi.  Çetin Apatay Bulvarı şeritleri ayıracak çelik bariyer sisteminin taban betonunun temel atma törenine ise çok sayıda davetli katıldı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal yaptığı konuşmasında,  ilçede yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi.

 

"VAR OLAN YOLLERİ GENİŞLETMEK ZORUNDAYIZ"

İlçedeki nüfus sayısının artması ile araç sayısının arttığını trafiğin de yoğunlaştığını hatırlatan Başkan Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Nüfusumuz da trafiğimiz de hızlı bir şekilde artmakta. Bu yüzden bizler yeni yollar açmak var olan yolları genişletmek zorundayız. Bu yüzden bugünkü Çetin Apatay Bulvarı projemiz son derece önemlidir. Alt yapıyı da sık sık güncellemek zorundayız.

 


"ŞEHİDİMİZ VAR"

Bunların hepsinden önemlisi, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı arttırmamız lazım. Bu yüzden bugün Gökçebey'de olan bir şehidimiz var. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesine sabırlar, vatan sağ olsun diyoruz. Bu arada millet, vatan, devlet, bayrak uğruna ölen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

 

"ŞEHRİN KAPISI ÖNEMLİ"

Göreve geldiğimiz zaman 'şehrimize yakışmayan hiçbir görüntüye müsaade etmeyeceğiz' dedik ve çalışmalarımızı bu noktada planladık. Şehrimizin giriş kapısı her zaman önemlidir. Çünkü bir şehrin kapısından gelen insan o şehir hakkında bir intibaya sahip olur bir karar verir. Bu şehir düzenlimi, güzel mi karışık bir şehir mi diye. İlk çalışmamızı Potbaşı'ndaki şantiye alanımızı kaldırmayı planlayarak başladık. Potbaşı şantiyemiz oradan kaldırıldı yeni şantiye alanımızı Belen Sanayi Sitemizin arkasına koyduk. İnşallah yakında da oranın açılışını hep birlikte yaparız. İtfaiye binamızı da Kışla Sanayi Sitesi'ne taşıyarak merkezi itfaiye haline getirdik. Bu yetmedi, Belen'e de ikinci itfaiye istasyonumuzu kurduk.

"1 YIL ÖNCE BAŞLADI 6 AY ÖNCE KARAR VERİLDİ"

Göreve geldikten sonra Çetin Apatay Bulvarına ait çalışmalarımız ilk 6 içerisinde başladı, projeyi bitirdik. Buradaki çalışma örnek bir çalışma. Çünkü devletin tüm kurumları ile birlikte beraber gitmesi için 1 yıl önce çalışmalara başlayarak 6 ay önce de çalışmalarımızı nasıl yapacağımıza da karar vermiştir. Dergaz çalışmalarımız bitti. Devrek yol ayrımından eski Devlet Hastanesine olduğu yerlere kadar 4 kilometre boyunca çelik hat çekilmesi bitti, şuan test aşamasında. Bu yıl ilçemizde 50 kilometre polietilen doğalgaz şebekesi hizmetinize sunulacak. Yan bağlantıları ile birlikte yaklaşık 70 kilometrelik arzımız sağlanacak. Hamzafakıhlı, Bölücek, Kocaeli ve Korubaşı'na doğalgaz arzı sağlanacaktır. Doğalgaz çalışmaları bu bölgede bitti.

 

"350 BİN NÜFUSA YETECEK SU"

Devlet Su İşleri çalışmaları da tamamlanıyor. Kızılcapınar bölgemizden günlük 70 bin metre küp su arzı olacak şekilde 350 bin nüfusa yetecek şekilde bir çalışma tamamlandı. 2016 sonunda şehrimiz suyunu oradan alacak.

 

"9 TANE SU DEPOSU YAPTIK"

Bizler neler yaptık peki, 9 tane su deposu yaptık, bu su depolarının boyutu 500 ile 5 bin metre küp boyutunda. 7 Tane de terfi istasyonu çalışmalarımız bitti. Bu bölgedeki Devlet Su İşleri'nin yaptığı çelik su depoları da su arzı da Kirmanlı'daki su depomuza en kısa zamanda çalışmalar bitmek üzere. Buradan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na teşekkürlerimi iletiyorum. Bu çalışmalar esnasında bizleri yalnız bırakmayan bölge Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu'na da teşekkürü bir borç bilirim.

 

"EREĞLİ'DE ENERJİ KESİNTİSİ OLMAYACAK"

Enerji Sa konusunda Milletvekilimiz ile birlikte gitmiştik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak'ın yanına gittik. Böyle bir çalışmamız olduğunu bu çalışmanın birlik ve beraberlik içerisinde yürümesi gerektiğini arz ettik. Bu bölgedeki enerji hattı, son derece önemli. Bizim Kdz.Ereğli ilçemize Bölücek'deki trafodan 31,5 kw'lik bir trafomuz var. İkinci trafomuz ise Açıkhava sokaktaki 15,8 kw'lik bir enerji şebekesi. Şimdi bu iki hat birbirine bağlanıyor ve Açıkhava'daki 15,8 kw'lik şebeke 31,5 kw seviyesine çıkarak bu iki bölge arasındaki bağlantı sağlanarak, rink sağlanarak bir daha Kdz.Ereğli ilçemizde enerji kesintileri olmayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

"BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ"

Bizler belediye hizmetlerimize devam ediyoruz bu arada devletimizin kurumlarına da yardım ediyoruz. Bizler geleceği planlayan, geleceğe ait vizyon kuran daima hizmet diyen ve temelinde insan odaklı çalışan bir belediyecilik anlayışını kendimize şiar edindik. Bu konuda da çalışmalarımızın bugün ilki olan bu çalışmayı çok önemsiyoruz"

"İVME KAZANDIRACAK BİR HAREKET"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da yaptığı konuşmasında Kdz.Ereğli'nin gerek genel gerekse yerel yönetimden hizmetin en iyisini hak ettiğini vurguladı, önemli mesajlar verdi. Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyemizin Çetin Apatay çevre ve trafik düzenleme yatırımları nedeniyle buradayız. Belediyemizin bugüne kadar yaptığı tüm hizmetlerden dolayı çalışma arkadaşlarımıza ve değerli mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bugün burada temelini atacağız bu yatırım ile birlikte yeniden Ereğlimizde ivme kazandıracak bir hareket içerisindeyiz.

 

"NE KADAR HİZMET ETSEK AZDIR"

Burası önemli bir mihenk taşı olacak. Buradaki çalışmalar da eminim ki artacak devam edecek. Çok kısa süre içerisinde hem açılış hem temel atma töreni bizlere nasip olacak. Ereğli halkına ne kadar hizmet etsek azdır, gerek genel gerekse yerel yönetim olarak Ereğli bunu fazlası ile hak ediyor. Çünkü burası sıradan bir ilçe değil.

 

"DEVASA BİR NÜFUSA SAHİP"

175 binlik nüfusu ile devasa bir nüfusa sahip aynı zamanda Türkiye'nin önemli ilçelerinden bir tanesi. Gerek ekonomik aktiviteleri gerekse sosyal aktiviteleri bakımından ön sıralarda yer alıyor. Onun için Ereğli'ye hepimizin pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Ben bu yapılacak olan yatırımın ve bundan sonra yapılacak yatırımların inşallah Ereğli halkına ve yaşayanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

"ACI İÇİMİZDEN HİÇ EKSİK OLMUYOR"

Tabi bildiğiniz gibi bugün aynı zamanda bir acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Zaten acı hiç içimizden eksik olmuyor. Gökçebey'de bir uzman çavuşumuz Şırnak'ta girdiği çatışma esnasında şehit oldu. Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki terör asla galip gelemeyecek. Dünyanın hiçbir yerinde galip gelmemiştir Türkiye'de de galip gelemeyecek hiç kimse Türkiye gibi 16 büyük imparatorluğun varisi olan bir büyük ülkeyi ne terör ile ne de başka bir yollarla bölemeyecek, Türk Milleti asla diz çökmemiştir, diz çökmeyecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize geçmiş olsun diliyoruz. Şunu unutmamamız lazım biz orada sadece bir avuç PKK, IŞİD, DHKPC ismini ne koyarsanız koyun onlarla mücadele etmiyoruz, yedi düvel ile mücadele ediyoruz.

 

"AÇIKTAN VE ÖRTÜLÜ SAVAŞ İÇERİSİNDEYİZ"

Aynen birinci dünya savaşında, kurtuluş savaşında olduğu gibi. Dünyanın önde gelen ülkeler ile açıktan veya örtülü bir savaş içerisindeyiz. Osmanlı'yı yıkan enerji savaşıydı, ikinci dünya savaşı da enerjiden, bugün bu bölgede çirkin bir savaş var onlarca yüzlerce insan ölüyor, sayısı ile tutulamaz hale geldi. Bu dünyanın hakim güçlerini olduğunu iddia edenler daha bu sahneye çıkmış değil, neyi bekliyorsunuz? Cumhurbaşkanımız dedi ki, 'kimsenin kılını kıpırdatacağı yok biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' dediler.

 

YIL BİTMEDEN İHALESİ BİTECEK

Ereğlimizde  çok güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Üniversiteye arsamızı tahsis ettirdik burada bu sene ödeneği de var proje ödeneği inşallah yıl bitmeden ihalesi de yapılacak. Emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum. Turizm Fakültemiz kuruldu, genel sekreteri atandı ve inşallah bu sene ivedi bir şekilde öğrenci alımına başlayacak. Yine başka fakülteler içinde çok kıymetli rektörümüz ile görüşmeler halindeyiz inşallah bunları da neticelendireceğiz. Ereğli'deki öğrenci sayısını, üniversitenin kalitesini ve etrafa saçacağı ışığı da hep birlikte takip edeceğiz.

 

TERSANELER MASAYA YATIRILIYOR

Diğer taraftan tersanelerimiz vardı çok sayıda işçiyi istihdam ediyordu, 2008 ekonomik krizi ile birlikte sıkıntıya düştü, yavaş yavaş kıpırdanmalar olsa bile tam istediğimiz neticeyi sağlayamadık. Milli Savunma Bakanımız ile görüştük inşallah 5 Mayıs Perşembe günü tersanecilerimizden iş alemimize ve Ereğli'nin yerel ve siyasi yöneticilerinden oluşan heyet ile birlikte bir çalışma toplantısı yapacağız. Oradaki amacımız bugün Milli Savunma Bakanlığı, 'Milli Gemi Projesi' çerçevesinde gemiler yaptırıyor onun dışında ordumuza ikmal gemisi gibi çeşitli deniz vasıtaları gereksinimi doğuyor. Onlarla ilgili ne yapabiliriz , Ereğli'ye bu gemilerden alabilir miyiz alamaz mıyız bunun çalışmasını hep birlikte yapacağız. Daha çok yaptığımız çalışmalar var.Şunu söylemek istiyorum yaptığımız hizmetler devam ediyor inşallah bundan sonra da devam edecek. Biz Ereğli'nin Türkiye'nin ekonomisinden hak ettiği payı alması için tüm arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz mesai sarf ediyoruz"

 

BUTONA BİRLİKTE BASTILAR

Kesilen kurban okunan duaların ardından temel atma butonuna AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol tarafından çok sayıda davetlinin katılımı ile  basıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)