Erdoğan'ın temsilcisi rektörden inciler: En iyi tedavi namaz!

UĞUR ŞAHİN ugursahin@birgun.net @uugurs

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Ben genel başkanımızın Mardin temsilcisiyim” diyen Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın daha önce yaptığı bir konuşmada, “En iyi tedavi ruhi tedavi ve namazdır” dediği görülüyor. Ağırakça’nın Youtube hesabında yer alan ve 2010 yılından olduğu belirtilen bir video dikkat çekiyor. Namaz Gönüllüleri isimli platformun bir etkinliğinde konuşma yapan Ağırakça, “Biz hoca efendilerin öncelikle yapması gereken şey, çocuklarının namaz kılmalarını sağlamalıdır. Her ailede dini öğrenmeye çalışan bir hoca olmalı ki bu toplumu yeniden dönüştürelim” diyor.

Reçeteni ben vereyim: Namaz kıl, oruç tut
Ağırakça, aynı konuşmasında, şunları söylüyor: “Bir gün bir öğrencim geldi. ‘Hocam beni Sefa Saygılı’ya gönderir misiniz’ dedi. ‘Bunalımdayım’ dedi, ‘Büyük sıkıntı duyuyorum, hocaya gönder de bana ilaç versin’ dedi. Bana göre Türkiye’nin şu andaki en iyi psikiyatristi olan Sefa Hoca’nın Müslüman olduğu için, namaz da kıldığı için bir farklılığı vardır. Dedim ki, ‘Gerek yok, reçeteni ben vereyim.’ Elime bir kâğıt aldım ve birkaç şey yazdım: Mutlak surette beş vakitte 5 gündüz bir 5 vakit daha eklemek ve mutlaka bir ay müddetle hiç kesintiye uğratmadan gece namazına kalkmak. Bir ay müddetle de pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak… Bunları tavsiye ettim. Bir hoca olarak tutar mı diye söyledim. Bir ay sonra geldi, bütün o bunalımlarını kenara atmış, rahatlamış. Sefa hocama ihtiyaç kalmadı. Belki bana kızar Sefa kardeşim ama gerçekten en güzel tedavi ruhi tedavi, namazdır.”

5 fakültenin dekan vekili
Öte yandan Ağırakça, rektörlük görevinin haricinde, beş fakültenin dekan vekilli olarak üniversitenin yönetim kurulunda yer alıyor. Ağırakça’nın dekan vekili olduğu fakülteler şöyle: İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.